Μια Ford Mustang με εσάνς…Senna και Prost!

Τα ερυθρόλευκα χρώματα της Marlboro, που συναντάμε στις McLaren-Honda των Ayrton Senna και Alain Prost, είναι από τα διασημότερες αγωνιστικές εμφανίσεις στην Ιστορία της αυτοκίνησης. Κι ένας Ελβετός, αποφάσισε να ντύσει την Ford Mustang του στα θρυλικά χρώματα.

Διαβάστε επίσης: Οι Ελβετοί βελτιώνουν την Toyota Supra (+video)

Το muscle car ξεκίνησε την καριέρα του ως μπλε, όμως μετά πέρασε τις πύλες της R-Design (καμία σχέση με τα Volvo). Μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην εμφανισιακή εξατομίκευση αυτοκινήτων. Η Mustang GT του 2014 που βλέπουμε, αποτέλεσε το ιδανικό project για κάτι μοναδικό: ένα ταξίδι στη δεκαετία του 80 και τις πίστες της Formula 1. Ολόκληρη η Mustang πλέον είναι σε λευκό και κόκκινο φόντο, με τα λογότυπα της διάσημης καπνοβιομηχανίας στις πόρτες και το καπό.

Δείτε ακόμα: Όταν ο Senna έστυβε το Honda NSX (+video)

Οι Mustang GT 5ης γενιάς του ’11 και ’12 ήταν οι πρώτες που δέχθηκαν κάτω από το καπό τον 5λιτρο Coyote V8 της σημερινής, σε λιγότερο εξελιγμένη μορφή. Στην προκειμένη, η απόδοση βρίσκεται στα 415 άλογα (από 460 σήμερα) στις 6.000 σ.α.λ. και τα 529 Nm στις 4.250 σ.α.λ. Οι μεμβράνες που καλύπτουν όλο το αμάξωμα, κοστολογούνται περί τα 5.000 ευρώ. Οι Ελβετοί δηλώνουν πως για ένα μικρομεσαίο-μεσαίο αυτοκίνητο, το κόστος ανέρχεται στα 3.200 φράγκα (3.040 ευρώ). Η Mustang των 4.781 χλστ. μήκους, αναμενόμενα κοστίζει κάτι παραπάνω. Αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι αξίζει με το παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Lancia Delta Integrale Martini πωλείται για 129.000 ευρώ!

Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος χρωματισμός της Marlboro (καθώς υπάρχει και αυτός της Ferrari, όπου το κόκκινο κυριαρχούσε) κυκλοφορούσαν στις πίστες μέχρι το 2009, υπό τη μορφή των μονοθεσίων της Team Penske στο πρωτάθλημα Indycars. Το όνομα της καπνοβιομηχανίας δεν αναφερόταν, όμως ήταν ξεκάθαρο το πού γινόταν η παραπομπή (και με κινητήρα Honda από κάτω).

 

Get it on Google Play Download on the App Store