Η Lotus αποχαιρετά τους βενζινοκινητήρες

«Αν αυξήσεις την ιπποδύναμη, θα γίνεις πιο γρήγορος στην ευθεία. Αν μειώσεις το βάρος, θα γίνεις ταχύτερος παντού». Mε βάση το ρητό του Colin Bruce Chapman δημιουργήθηκε η Lotus, κατέκτησε πρωταθλήματα στην Formula 1, έφτασε ένα βήμα από το λουκέτο, επιβίωσε και πλέον ατενίζει το μέλλον, 73 χρόνια μετά το Μark 1-ένα ελαφρωμένο και δυναμωμένο Austin Seven. Τόσο αυτό, όσο και ο Chapman, ενδεχομένως να «στριφογυρνάνε» ακούγοντας πως το μέλλον δεν περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες!

Η βρετανική εταιρία, σύμφωνα με συνέντευξη του CEO της στο Automotive News, ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο που ουσιαστικά θα αποχαιρετήσει τα θερμικά μοτέρ από την γκάμα. O Phil Popham ανέφερε πως η τιμή εκκίνησης θα βρίσκεται περίπου στις 55.000 λίρες (61.800 ευρώ) και θα φτάνει μέχρι τις 105.000 (117.900 ευρώ). Ο ίδιος δεν είπε τίποτα, αλλά με τέτοιο εύρος τιμών δεν αποκλείεται το νέο μοντέλο να αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora! Κατά έντονη φημολογία δε, η ονομασία ενδέχεται να σημάνει την επιστροφή της Esprit, ως ένα είδος «αποχαιρετισμού στα όπλα».

Ο Popham δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα μηχανικά μέρη. Είπε μόνο πως το αυτοκίνητο θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και θα δίνει έμφαση στην ευκολία χρήσης καθημερινά, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η απροβλημάτιστη επι/αποβίβαση από αυτό, ενώ θα παρουσιαστεί προς το καλοκαίρι. Πέραν της προς το παρόν  «αβάπτιστης» Lotus, το Hethel ετοιμάζει το πρώτο SUV της ιστορίας του, που θα τα βάλει με το Ford Mustang Mach-E, ενώ έχει ήδη παρουσιάσει την Evija των 2.000 ίππων. Οπότε από πλάνα σαν το παρακάτω, αφαιρέστε τον ήχο του κινητήρα και αφήστε μόνο το στρίγκλισμα των ελαστικών. Αυτό είναι το μέλλον της Lotus, εξάλλου…

 

Get it on Google Play Download on the App Store