Η Mercedes G-Class κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Εδώ και καιρό έχουν πάψει να προκαλούν εντύπωση ειδήσεις, που αφορούν την ηλεκτροποίηση παραδοσιακών και ιστορικών ονομάτων της αυτοκίνησης. Η Mustang Mach-E αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η Mercedes G-Class, ως φαίνεται, άλλο τόσο.

Σύμφωνα με το MBPassion , οι Γερμανοί θα παρουσιάσουν στην προσεχή Έκθεση του Μονάχου (πρώην Φρανκφούρτης) την EQG, Άλλως, την ηλεκτρική εκδοχή της G-Class. Οι ψηφιακές απεικονίσεις του SugarDesign_1 μας βάζουν στο κλίμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από το ρετρό εμπρός μέρος και τη φουτουριστική διάταξη των LED φαναριών πίσω, πάντα στο πατροπαράδοτο «τετράγωνο» μοτίβο του ιστορικού off roader. Κάτω από αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα δίνουν κίνηση ή πλατφόρμα και οι ηλεκτροκινητήρες της EQS. Η EQG 560 λέγεται ότι θα διαθέτει το δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ (ένα εμπρός, ένα πίσω) της EQS 580, σε χαμηλότερη απόδοση 450-470 ίππων (από 523 στην κορυφαία EQS). Τα 523 άλογα και 854 Nm της EQS 580 θα διαθέτει η κορυφαία EQG (επίσης 580), με τη μπαταρία των 107,8 kWh  να δίνει μια μέγιστη αυτονομία 500 χλμ. Νούμερο εξαιρετικό, αναλογιζόμενοι πως ο ηλεκτρικός απόγονος του G-Wagen θα ζυγίζει περί τους 3 τόνους!

Η EQG, αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες μέσω επίσημου λανσαρίσματος, θα αποτελέσει το πέμπτο-μετά τις EQA, EQB, EQC και EQS- από τα συνολικά έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Mercedes, μέχρι το 2022.

 

Get it on Google Play Download on the App Store