Η μη τήρηση αποστάσεων ασφάλειας… σκοτώνει

Δυστυχώς το φαινόμενο της μη τήρησης των αποστάσεων ασφάλειας στους δρόμους έχει αρχίσει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία διεξήχθη από την Highways England.

Δείτε ακόμη: Η Ε.Ε. ερευνά VW, Daimler και BMW για σύσταση καρτέλ

Αν και αφορά στην Αγγλία και στους δρόμους της, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε πως δεν έχει ισχύ και εδώ στην χώρα μας, καθώς είμαστε εξαιρετικά επιθετικοί οδηγοί και μάλιστα έχουμε την κακή συνήθεια να κολλάμε στον μπροστινό μας.

Η έρευνα λοιπόν έδειξε πως ένα στα οκτώ θύματα (12,5%) στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αγγλίας, οφείλεται στην μη τήρηση των αποστάσεων, ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά κάθε χρόνο.

Όπως εξηγεί και ο υπεύθυνος της έρευνας, ο γνωστός μας από την φόρμουλα ένα και παγκόσμιος πρωταθλητής Nigel Mansell «το να κολλάμε στον προφυλακτήρα του μπροστινού μας είναι από τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα στους δρόμους. Όχι μόνο είναι δείγμα επιθετικής συμπεριφοράς, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε τραγικά δυστυχήματα».

Διαβάστε επίσης: Τα 30 best seller αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειώσουμε πως το να κολλάμε στον προφυλακτήρα του προπορευόμενου αυτοκινήτου δεν θα μας κάνει να φτάσουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες ατυχήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store