Η νέα Skoda Octavia με ξεχασμένους κινητήρες

Η νέα, τέταρτης γενιάς Skoda Octavia βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό και παρουσιάζεται πιο σύγχρονη και καλύτερη ποτέ από ποτέ άλλοτε, ενώ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάθε επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τους κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου και plug-in hybrid, οι οποίοι καλύπτουν κάθε ανάγκη και πληρούν όλες τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Skoda Octavia Grand Coupe 2.0 TDI 150 PS DSG7

Ωστόσο, σε μια πολύ μεγάλη αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, αυτή της Ρωσίας, η νέα Skoda Octavia θα λανσαριστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με παλαιάς κοπής κινητήρες, που υπήρχαν σε προγενέστερα μοντέλα. Συγκεκριμένα η ρωσική νέα Octavia, η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Volkswagen Group στο Nizhny Novgorod, θα είναι διαθέσιμη με τα εξής μηχανικά σύνολα: 1.6 MPI 110 hp, 1.4 TSI 150 hp και τον πιο δυνατό 2.0 TSI 190 hp. Ο 1.6 MPI 110 hp θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή αυτόματο 6άρι, ο 1.4 TSI θα προσφέρεται με 6τάχυτο μηχανικό ή 8άρι αυτόματο, ενώ ο 2.0 TSI θα πωλείται αποκλειστικά με το DSG7.

Εκτός από τους κινητήρες που διαφοροποιούνται με αυτούς που θα διατίθεται στις υπόλοιπες χώρες τις Ε.Ε., η ρωσική Octavia δεν θα έχει άλλες αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Περισσότερες λεπτομέρειες, όπως επιδόσεις και τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν.

Δείτε ακόμα: Τι κοινό είχε το Skoda Favorit με την Porsche;

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελληνική αγορά η νέα Octavia πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 19.500 ευρώ και διατίθεται με τους κινητήρες 1.0 TSI 110 PS, 1.5 TSI 150 PS και 2.0 TDI 116 PS και 150 PS.

Get it on Google Play Download on the App Store