Η Nissan προσφέρει RAV4 για σύγκριση με το X-Trail!

H Nissan έχει πολύ φιλόδοξα πλάνα για το νέο X-Trail. Είναι, δε, τόσο σίγουρη για αυτό ώστε θα διαθέτει Toyota RAV4 στις αντιπροσωπείες, για απευθείας σύγκριση!

Το σημερινό X-Trail διαγράφει εξαιρετική εμπορική πορεία, τερματίζοντας πέρσι στην τρίτη θέση της κατηγορίας, με κάτι παραπάνω από 350.000 πωλήσεις στις Η.Π.Α. (όπου ονομάζεται Rogue). Δεύτερο ήταν το Honda CR-V (384.000) και πρώτο, με αρκετή απόσταση, το RAV4 (448.071). Παρότι στην παραγωγή από το 2013, η 4η γενιά του μεσαίου SUV της Nissan διατηρείται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των αγοραστών. Η ολοκαίνουργια 5η, που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, θέλει την κορυφή. Και οι Ιάπωνες έχουν τόση αυτοπεποίθηση, ώστε προτίθενται να συγκρίνουν το αυτοκίνητό τους με αυτό που σκοπεύουν να αποκαθηλώσουν.

Δείτε ακόμα: Νέο Nissan Navara με πολλές βελτιώσεις (+video)

Σύμφωνα με το Automotive News, η Nissan θα νοικιάσει ένα στόλο από Toyota RAV4 και θα τα διαθέσει στις αντιπροσωπείες της, ώστε το κοινό να κάνει δωρεάν back to back test drive τα δυο μοντέλα. Το σκεπτικό της φίρμας από τη Γιοκοχάμα θέλει το νέο X-Trail τόσο καλό (ή καλύτερο του RAV4, συγκεκριμένα), ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές θα πείθονται οι ίδιοι να το αγοράσουν, έχοντας οδηγήσει τα δυο αυτοκίνητα το ένα μετά το άλλο. Πιθανότατα θα υπάρχει και η αντίστοιχη καμπάνια προώθησης, ενώ και οι πωλητές θα «δασκαλευτούν» αναλόγως («αυτό είναι το πρώτο σε πωλήσεις, αλλά το δικό μας είναι το επόμενο νο1 γιατί υπερτερεί εδώ, εδώ και εδώ. Οι μόνοι που σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να το εξακριβώσετε μόνοι σας» κλπ).

Διαβάστε επίσης: Στην Αράχωβα με το Nissan X-Trail 1.3 160 PS DCT

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον τους μισούς dealers να μπαίνουν στο πρόγραμμα, ξεκινώντας τον προσεχή Δεκέμβρη – όταν δηλαδή θα λανσαριστεί το νέο X-Trail (ή Rogue, ορθότερα).

Get it on Google Play Download on the App Store