Η Opel ετοιμάζει την επιστροφή του Astra OPC!

Το Opel Astra OPC 2ης γενιάς υπήρξε ένας από τους λαϊκούς ήρωες της προηγούμενης δεκαετίας, προσφέροντας αγνό, ανελέητο και πάμπλουτο γκάζι στις μάζες. Με τιμή γύρω στις 30.000 ευρώ, αγόραζες 240 άλογα και 320 Nm ροπής σε ένα πακέτο – «βόμβα». Το επόμενο μοντέλο, ελέω οικονομικής κρίσης και τεκμηρίων, δεν συνέχισε την επιτυχημένη εμπορική πορεία στη χώρα μας, ενώ και διεθνώς δεν κατάφερε να πιάσει τα νούμερα που περίμεναν οι Γερμανοί, οδηγώντας στην κατάργησή του.

Διαβάστε επίσης: Σας έχει λείψει το Opel Astra OPC;

Η οποία φαίνεται πως ήταν προσωρινή, καθώς το Autocar αναφέρει πως η Opel έχει στα σκαριά την επιστροφή του κορυφαίου Astra! Όπως βλέπουμε στο rendering των Βρετανών, η 6η γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου θα διαθέτει έντονα τα στοιχεία από το νέο Mokka, με κυρίαρχη τη μάσκα Vizor και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του PSA, μαζί με την επερχόμενη τρίτη γενιά του Peugeot 308. Εξάλλου, Astra και Insignia είναι τα τελευταία Opel προ εποχής Γάλλων. Κατά συνέπεια, την κίνηση θα φροντίζουν οι κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου Blue HDi, ενώ -κατά πάσα πιθανότητα- θα υπάρχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Δείτε ακόμα: Νέο Opel Mokka με τιμή από 18.000 ευρώ

Για το OPC (ή Vauxhall Astra VXR για τους Αγγλοσάξονες) αναμένεται να αναλάβει δράση το plug-in υβριδικό σύνολο του Grandland X Hybrid4Ο συνδυασμός ενός 1.600άρη τετρακύλινδρου τούρμπο 200 ίππων και δυο ηλεκτροκινητήρων, συνδυαστικής απόδοσης 109 ίππων, παράγει συνολικά 300 άλογα και 520 Nm ροπής που τροφοδοτούν όλους τους τροχούς (θερμικό μοτέρ τους μπροστά, ηλεκτρικά τους πίσω), μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το SUV των 1.800 κιλών επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,5 δλ. και φτάνει μέχρι τα 235 χλμ./ώρα τελικής, καταναλώνοντας 2,2 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμποντας 49 γρ.CO2/χλμ.! Το ελαφρύτερο και πιο αεροδυναμικό αμάξωμα του Astra, δεδομένα θα είναι ταχύτερο.

Διαβάστε επίσης: Opel Astra 20 ετών είναι ακόμα άστρωτο!

Αναμένουμε περισσότερα εντός του 2021, όταν θα κάνει πρεμιέρα το νέο best seller της Opel.

Get it on Google Play Download on the App Store