Η τιμή – «χάρισμα» του Dacia Spring στη Γερμανία

Η Dacia κάνει τιμολογιακή επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθιστώντας πραγματικά προσιτή την ηλεκτροκίνηση σε όλους με το νέο Spring Electric. Οι Ρουμάνοι διατυμπανίζουν πως πρόκειται για το φθηνότερο ηλεκτρικό της Ευρώπης και η τιμή του στη Γερμανία, τους δικαιώνει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.

H βασική έκδοση Comfort του Spring έχει αρκετά ικανοποιητικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και air condition, μεταξύ άλλων. Η αρχική της τιμή διαμορφώνεται στις 20.490 ευρώ, όμως με τις επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικού κατακρημνίζεται στις 11.190 ευρώ!  Κόστος που το φέρνει στα ίδια επίπεδα, με απόκλιση 265 ευρώ, με αυτά της Ρουμανίας! Εκεί η αρχική τιμή είναι 3,99 εκατ. φορίντ, που ισοδυναμούν με 17.770 ευρώ. Κατόπιν επιδότησης, όμως, η τιμή μειώνεται στις 10.925 ευρώ. Οι διευκολύνσεις του γερμανικού κράτους, δηλαδή, καθιστούν την αγορά του ηλεκτρικού Dacia σχεδόν το ίδιο προσιτή με την ίδια του τη χώρα!

H πλούσια Comfort Plus, που είναι και η μοναδική άλλη που διατίθεται το Spring, προσθέτει αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με τις κλασικές λειτουργίες συνδεσιμότητας (Apple CarPlay και Android Auto) και το Orange Package, που δίνει πορτοκαλί πινελιά στην εμφάνιση. Η τιμή ορίζεται στις 21.790 ευρώ, που μετά την αφαίρεση του ηλεκτρικού μπόνους γίνεται 12.040 ευρώ!

Να θυμίσουμε πως το Spring διαθέτει μια μπαταρία 28,6 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 44 ίππων και 125 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 125 χλμ./ώρα, ενώ όταν ο κινητήρας λειτουργεί στο πρόγραμμα Eco, απόδοση και τελική μειώνονται στα 31 άλογα και 100 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι τα 225 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο, με τον αστικό να επεκτείνει το πεδίο δράσης του ηλεκτρικού Dacia κατά 70 χλμ. (295). Η μπαταρία φορτίζει σε λιγότερο από μια ώρα έως το 80% σε φορτιστή 30 kW DC, σε λιγότερο από 5 ώρες (100%) σε Wallbox 7,4 kW, σε λιγότερο από 8 ώρες και 30 λεπτά (100%) σε Wallbox 3,7 kW και σε σχεδόν 14 ώρες σε οικιακή πρίζα.

Get it on Google Play Download on the App Store