Ηλεκτρικό SUV 15.000 ευρώ ετοιμάζει η Skoda!

H Skoda αλλάζει σελίδα, όπως μας φανέρωσε μέσω του νέου σήματος και της αναθεωρημένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας που έκαναν πρεμιέρα στο πρωτότυπο Vision 7S. Ως μέρος αυτών των αλλαγών ετοιμάζεται ένα νέο, βασικό ηλεκτρικό SUV, με απώτερο στόχο να ξεκινά από τις 15.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το Auto Express, που μας δίνει και το κατατοπιστικό rendering, η τσεχική εταιρία έχει στα σκαριά ένα μοντέλο που θα τεθεί αντιμέτωπο με το Dacia Spring, δίνοντας μάχη μαζί του για τον τίτλο του φθηνότερου EV της Ευρώπης. Η Skoda ήδη εργάζεται στην ηλεκτρική τριμερή με τις Cupra και VW, για την ανάπτυξη τριών μικρών EV πόλης με τιμή γύρω στις 20.000 ευρώ. Τώρα, ο CEO της φίρμα από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ δηλώνει πως εξελίσσεται ένα ακόμα μοντέλο, επίσης ηλεκτρικό, crossover, που θα είναι φθηνότερο!

Ο Klaus Zellmer αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Skoda εργάζεται στην ανάπτυξη ενός μικρού SUV, που θα κινείται αποκλειστικά με ρεύμα και θα κοστίζει περίπου όσο η νέα Fabia. Σε κάποιες αγορές της ανατολικής Ευρώπης, το τσεχικό σουπερμίνι ξεκινά κάτω από τις 14.000 ευρώ. Ο μέσος όρος της τιμολόγησης επί Γηραιάς Ηπείρου, πάντως, βρίσκεται στην περιοχή των 15.000 ευρώ, οπότε αυτός είναι ο στόχος των Τσέχων: «Εξετάζουμε πολύ ενεργά την πιθανότητα να είναι η Skoda, αυτή που θα προσφέρει αυτή την επιλογή στο Group. Ακόμα είναι σε πρώιμο στάδιο, οπότε δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες. Ούτως ή άλλως είναι πολλές οι μεταβλητές».

Ο Zellmer δεν ανέφερε το παραμικρό σχετικά με χρονοδιαγράμματα, αλλά από τη στιγμή που η 4ης γενιάς Fabia παρουσιάστηκε πέρσι μπορούμε να υποθέσουμε πως έχει μέλλον τουλάχιστον μέχρι το 2027-2028. Συνεπώς μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει εμφανιστεί το μικρό ηλεκτρικό crossover. Τα «τρίδυμα» πόλης αναμένονται προς το 2026, αν και αρχικά ήταν να λανσαριστούν του χρόνου.

Get it on Google Play Download on the App Store