Καρναβάλι Nissan GT-R θέλει να γίνει Civic Type R

Από τα πιο ποθητά sportscars των απανταχού φίλων της αυτοκίνησης, είναι o «Godzilla» ή το γνωστό και αγαπημένο σε όλους μας Nissan GT-R. Μπορεί να βρίσκεται στην παραγωγή εδώ και 14 χρόνια με μπόλικες αναβαθμίσεις, ωστόσο δεν παύει να προκαλεί σοκ και δέος, τόσο με τον σχεδιασμό, όσο και με τις επιδόσεις του.

Το να πάρει όμως κανείς ένα GT-R και να το κάνει… καρναβάλι, όπως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι σίγουρα απαράδεκτο και χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Η αντικατάσταση των ζαντών για παράδειγμα, είναι στα πλαίσια του αποδεκτού, αν και οι εργοστασιακές, όπως και να το κάνουμε ταιριάζουν καλύτερα στο αυτοκίνητο. Άλλωστε σχεδιαστές και μηχανικοί δεν δαπάνησαν τόσες ώρες άδικα μέχρι να δουν ποια του ταιριάζει καλύτερα σε εμφάνιση αλλά και σε πάτημα.

Τόσα πολλά όμως «μπιχλιμπίδια» γιατί άραγε μπορεί να τα βάλει ο κάτοχος ενός GT-R και να το κάνει περίγελο; Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα θα πείτε, αφού ο καθένας έχει τα δικά του γούστα για το τι τελικά είναι ωραίο και αποδεκτό στο μάτι. Όμως τόσο πολύ «φόρτωμα» ξένων αξεσουάρ ξεπερνάει τα όρια της υπερβολής. Ένα από τα στοιχεία που συγκεντρώνει τροφή για σχολιασμούς, είναι τα τμήματα του πίσω προφυλακτήρα με τους αεραγωγούς που προέρχονται από το Honda Civic Type R.

Όσο για τα υπόλοιπα ξένα τμήματα, από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Αεροτομές και σπόιλερ παντού στο πίσω άκρο, φωτάκια, διαχύτης, αεραγωγοί, φουσκώματα στα φτερά και ότι άλλο άχρηστο μπορούσε να μπει, βρίσκεται πάνω στο GT-R. Πολύ ενδιαφέρον θα είχε να δούμε και τι έχει προστεθεί στο μπροστινό του τμήμα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφία. Αυτό που υπάρχει είναι μια άλλη εικόνα του, πάλι από το πίσω μέρος, που το δείχνει με μια εναλλακτική φορεσιά. Και καταφέρνει να κάνει το «κοστούμι» Civic, να μοιάζει καλόγουστο…

Get it on Google Play Download on the App Store