Κατάσχεση 175 αυτοκινήτων για ξέπλυμα χρήματος

Οι κατασχέσεις αυτοκινήτων που κάνει η Αστυνομία για παράνομες ενέργειες γίνονται συνήθως για μικρό αριθμό οχημάτων, όμως αυτή τη φορά μιλάμε για αριθμό ρεκόρ, αφού έφτασαν τα 175 αυτοκίνητα!

Δείτε ακόμα: Ποια 10 αυτοκίνητα δεν σπάνε, δεν χαλάνε;

Η υπηρεσία Criminal Assets Bureau (CAB) της Ιρλανδίας η οποία επικεντρώνεται στα παράνομα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία εγκληματιών που εμπλέκονται σε σοβαρό έγκλημα, έβγαλε πραγματικά «λαβράκι». Σε συνεργασία με αστυνομικούς από το Γραφείο Οικονομικού Εγκλήματος που ήταν συνδεδεμένοι με την Αστυνομία του West Midlands στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε επιχείρηση στις κομητείες Clare και Tipperary ως μέρος της κυβερνοαπάτης και για ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα του Criminal Assets Bureau επικεντρώθηκε στα περιουσιακά στοιχεία μιας διεθνούς ομάδας οργανωμένου εγκλήματος που είναι ύποπτη για ξέπλυμα εσόδων. Η παρανομία διαπράχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ενός καταστήματος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Co. Tipperary.

Δείτε ακόμα: Το «χαράτσι» 91.000 ευρώ στην τιμή της BMW M8

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικιστικές εγκαταστάσεις και σε μία επιχειρηματική μονάδα στην Co. Clare, καθώς και σε δύο οικιστικές εγκαταστάσεις και σε μία επιχειρηματική μονάδα στην Co. Tipperary. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση των επαγγελματικών χώρων στην Co. Tipperary, ένα κατάστημα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Το αποτέλεσμα της έρευνας με το όνομα «Επιχείρηση Bagana» είχε ως αποτέλεσμα να κατασχεθούν 85 αυτοκίνητα από την Ιρλανδία, 90 αυτοκίνητα από το Ηνωμένο Βασίλειο, και 21.000 ευρώ σε μετρητά. Επιπλέον δεσμευτήκαν πάνω από 200.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με την οργανωμένη εγκληματική ομάδα.

Δείτε ακόμα: Η αποθήκη-παράδεισος των JDM! (+video)

Τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα, όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία CAB, είναι πολυτελείας στην πλειοψηφία τους. Οι αρχές δεν ανέφεραν τι συμβεί σε όσους ήταν μπλεγμένοι στην παρανομία, αλλά το πιθανότερο είναι ότι όταν οι ύποπτοι καταδικαστούν, τα περιουσιακά τους στοιχεία που αποκτήθηκαν από την απάτη, θα κατασχεθούν και θα πωληθούν σε δημοπρασία.

Get it on Google Play Download on the App Store