Καθίσματα-κουρέλια πωλούνται για 76.000 ευρώ!

Έχουμε δει πολλές περίεργες αγγελίες και δημοπρασίες, όπου -για παράδειγμα- έχουν πωληθεί τρακαρισμένα αυτοκίνητα ή τμήματα μοντέλων για απίστευτα ποσά. Η συγκεκριμένη πάντως, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως δύσκολα βρίσκει αντίστοιχο.

Δείτε ακόμα: To «αντίγραφο» του VW Arteon σε τιμή Polo

Στη συγκεκριμένη του eBay, βλέπουμε ένα ζευγάρι σκισμένα, βρώμικα και ταλαιπωρημένα καθίσματα. Τόσο από την κατάσταση, όσο και από το σχήμα, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως προέρχονται από παλιό αυτοκίνητο. Η πώλησή τους, ως ένα είδος κειμηλίου ή αντικειμένου προς συλλογή, έχει λογική. Το ποσό που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί αυτή, όχι. Σύμφωνα με τον πωλητή, για να αποκτήσει κάποιος τα δυο αυτά καθίσματα θα πρέπει να καταβάλλει 90.000 δολάρια – αλλιώς, περισσότερες από 76.000 ευρώ (76.319 για την ακρίβεια)! Θα αναρωτιέστε σαφώς, και απολύτως εύλογα, τι το ξεχωριστό έχουν και κοστίζουν τόσο.

Διαβάστε επίσης: H 60χρονη Skoda Felicia των 48.000 ευρώ

Τα καθίσματα χρονολογούνται από το 1952 και προέρχονται από την έκθεση Motorama της General Motors, όπου αποκαλύφθηκε το πρωτότυπο της Chevrolet Corvette. Από το εσωτερικό του οποίου είναι παρμένα, εξ ου και η εξωφρενική τιμή. Σύμφωνα με ειδήμονες των κλασικών αυτοκινήτων, τα καθίσματα είναι γνήσια και πράγματι προέρχονται από το πρωτότυπο της Κορβέτας. Με λίγα λόγια είναι μοναδικά, ιστορικά, 68 ετών και αποτελούν ζωντανό κομμάτι της αμερικανικής αυτοκινητικής κληρονομιάς. Δικαιολογούν, όμως, τιμή που είναι 30.000 δολάρια υψηλότερη από αυτή που ξεκινά η σημερινή Corvette (από 59.995 δολάρια);

Δείτε ακόμα: Ποια αυτοκίνητα είχαν τη μίζα ανάμεσα στα καθίσματα;

Get it on Google Play Download on the App Store