Κάτι ετοιμάζει η Toyota με την Celica!

Τον τελευταίο καιρό η Celica ακούγεται συχνά, μέσω του συσχετισμού GT-Four – GR Yaris. Από ό,τι φαίνεται, η Toyota έχει κι άλλα σχέδια για το ιστορικό κουπέ της.

Τελευταία φορά που είδαμε Celica, ήταν 15 χρόνια πίσω. Το 2006 έπεσαν οι τίτλοι τέλους και έκτοτε οι φήμες για αναβίωση δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν. Πολλοί θεώρησαν πως με το GT86 (από την επόμενη γενιά «GR 86») οι Ιάπωνες πρακτικά ανέστησαν το πνεύμα της Celica – αλλά όχι το όνομα. Για αυτό, πριν λίγες μέρες η Toyota υπέβαλλε αίτηση κατοχύρωσης. Και δεν ήθελε πολύ για να αναζωπυρωθούν οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο νέας Celica!

Προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση, επίσημα. Ανεπίσημα, ωστόσο, και μέσα από πηγές εξ Ιαπωνίας υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Το πρώτο, αφορά την κατοχύρωση του ονόματος για τον φόβο των Ιουδαίων. Να μην το πάρει κάποιος άλλος, δηλαδή. Το δεύτερο, που είναι και το πιο βάσιμο για comeback του μοντέλου, αφορά περίπτωση παρόμοια του Mitsubishi Eclipse. Η Celica μπορεί να επιστρέψει μεν, αλλά σε μορφή crossover! Η πιθανότητα για επιστροφή του ιαπωνικού κουπέ όπως το θυμόμαστε παρουσιάζεται ελάχιστη, καθότι αυτό τον ρόλο πλέον έχει το 86. Κοινώς, αν η Toyota ήθελε να την αναβιώσει, το πιθανότερο είναι να το είχε κάνει από την πρώτη γενιά του πισωκίνητου sportscar.

Ένα στοιχείο που επίσης μας χαλάει το όνειρο, εστιάζει στην ονομασία των γρήγορων Toyota. Όλα τους φέρουν μπροστά το «GR» (GR Yaris και τα επερχόμενα GR Corolla, GR C-HR, GR Hilux και GR 86). Η αίτηση για το «Celica» είναι ορφανή από «GR». Οπότε ακόμα και για μελλοντικό νέο μοντέλο να προορίζεται, πολύ δύσκολα θα αφορά αυτοκίνητο με τον προσανατολισμό της Celica που αγαπήσαμε. Παρόλα αυτά για να υπάρχει καπνός, όλο και κάποια εστία θα τον προκαλεί…

Get it on Google Play Download on the App Store