0-230 χλμ./ώρα με Toyota GR Yaris (+video)

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Toyota τον τελευταίο καιρό, το GR Yaris, έχει ανάψει φωτιές στην κατηγορία των μικρών hot hatches (και όχι μόνο) με τις καυτές του επιδόσεις, το αγωνιστικό του στήσιμο αλλά και με την άκρως επιθετική του εμφάνιση.

Το ιαπωνικό όπλο δεν σταματά να σκορπά ενθουσιασμό μέσα από τα video που συμμετέχει, είτε αυτά αφορούν δυναμομετρήσεις, επιταχύνσεις 0-100 χλμ./ώρα ή κόντρες. Καιρός ήταν να το δούμε να πηγαίνει τέρμα γκάζι, μέχρι την τελική του. Η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα και, όπως θα δούμε, το κορυφαίο Yaris πιάνει με την 5η! Η 6η σχέση στο χειροκίνητο κιβώτιο, ελέω κόφτη, λειτουργεί ως overdrive. Δείγμα του πόσο γρήγορο είναι το μικρό Toyota, αλλά και το τι potential περιμένει να ξεκλειδωθεί από τα λογισμικά αφαίρεσης του περιοριστή, που ετοιμάζουν οι βελτιωτές.

Μέχρι να σταματήσει η επίθεση από τον τρικύλινδρο 1.6 τούρμπο των 261 ίππων και 360 Nm, το GR Yaris επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,5 δλ. (στα 5,3 δλ. έχει μετρηθεί) και βάσει του video, φτάνει στα 230 χλμ./ώρα σε λίγο πάνω από 30 δλ.! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χωρίς ηλεκτρονικά δεσμά, τα 250 χλμ./ώρα τα έχει για πλάκα. Σημειωτέον, αυτή είναι η τελική της Supra, που επίσης περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Get it on Google Play Download on the App Store