Το Toyota GR Yaris έφτασε το Megane R.S. Trophy-R

Ο μικρός πύραυλος της Toyota, το GR Yaris έχει ανάψει φωτιές στην κατηγορία των μικρών hot hatches (και όχι μόνο) με τις καυτές του επιδόσεις, το αγωνιστικό του στήσιμο αλλά και με την άκρως επιθετική του εμφάνιση.

Δείτε ακόμα: «Χάζεψε» το δυναμόμετρο το Toyota GR Yaris (+video)

Σε σχέση με τα απλά Yaris, οι αλλαγές που φέρει το GR Yaris είναι πάρα πολλές, ξεκινώντας από το πλαίσιο και τη μετάδοση της κίνησης. Το μισό τμήμα είναι «χτισμένο» στην πλατφόρμα GA-B του νέου Yaris, όμως το πίσω προέρχεται από την πλατφόρμα GA-C που χρησιμοποιούν τα μοντέλα Corolla και C-HR, με διπλά ψαλίδια πίσω. Η δύναμη περνάει σε όλους τους τροχούς μέσω της τη νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση GR-FOUR με τα τρία διαφορετικά οδηγικά προφίλ (Normal, Track και Sport). Αλλαγές έχουν γίνει ακόμα στο τιμόνι με τις μόλις 2,36 στροφές από άκρη σε άκρη και στα φρένα με τις τετραπίστονες αλουμινένιες δαγκάνες εμπρός (356 χλστ. δίσκοι) και στις διπίστονες πίσω (297 χλστ. δίσκοι).

Την κίνησή του αναλαμβάνει ο 1.600άρης 3κύλινδρος turbo των 261 ίππων και 360 Nm ροπής. Το βάρους 1.280 κιλών GR Yaris επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Δείτε ακόμα: «Γαζώνει» στο 0-100 το Toyota GR Yaris (+video)

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το GR Yaris να πηγαίνει με φουλ γκάζι στη διαδρομή Nurburgring Bridge to Gantry και να πετυχαίνει χρόνο 7:56. Ενδεικτικά, τον ίδιο χρόνο έχει πετύχει ο Walter Röhrl με την Porsche Panamera Turbo (2009), η Ferrari 360 Challenge Stradale (2004) και το Honda NSX-R (2002). Ελάχιστα δέκατα πιο γρήγορο (7:55.12) ήταν το 2019 το Renault Megane R.S. Trophy-R.

Επειδή όμως τα λόγια είναι φτώχια στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχετε παρά να δείτε στο παρακάτω βίντεο το GR Yaris να πηγαίνει σφαίρα.

Δείτε ακόμα: Το Toyota GR Yaris καπνίζει και δεν ισιώνει!

Get it on Google Play Download on the App Store