Κολάζει η Aston Martin Valkyrie στο χρώμα του πάθους

Μέχρι σήμερα είχαμε δει την Aston Martin Valkyrie με καμουφλάζ και κατόπιν σε 2-3 αποχρώσεις: κάποια πρωτότυπα σε βαθύ μπλε, επίσημες εικόνες σε ασημί και περάσματα αυτοκινήτων προ-παραγωγής στο παραδοσιακό British Racing Green. Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος στη Νορβηγία να την παραγγείλει σε κόκκινο, ώστε να δούμε το πόσο της πάει το χρώμα του πάθους!

Η «Βαλκυρία» που χορταίνει θέαμα τους οφθαλμούς βρίσκεται στην αντιπροσωπεία της Aston Martin, στο Όσλο. Το φλογερό Supernova Red καλύπτει υπέροχα της γραμμές του βρετανικού hypercar και δημιουργεί μοναδική αντίθεση με το μαύρο των άβαφων ανθρακονημάτων. Εξαίσια δένουν και οι περίτεχνες ζάντες των 20 και 21 ιντσών εμπρός-πίσω, που περιβάλλονται από ελαστικά 265/35 και 325/30 αντίστοιχα.

Η ισχυρότερη και ταχύτερη Aston Martin παραγωγής διατηρεί δεσμούς με τη Formula 1, ούσα προϊόν συνεργασίας με τη Red Bull Racing. Η ομάδα που πανηγύρισε τον τίτλο στους Οδηγούς φέτος, με τον Max Verstappen, έβαλε την τεχνογνωσία της στην αεροδυναμική και το στήσιμο της Valkyrie, με τον κινητήρα να εναποτίθεται στους μάστορες της Cosworth. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια κατασκευή που εξωθεί τα όρια της μηχανολογίας, παράγοντας σχεδόν 2 τόνους κάθετης δύναμης (1.814 κιλά στις υψηλές ταχύτητες) και 1.014 ίππους στις 10.500 σ.α.λ., με κόφτη στις 11.100 σ.α.λ.!

Ο ατμοσφαιρικός 6.5 V12 συνεργάζεται με σύστημα KERS -εννοείται προέλευσης F1- και επιταχύνει τα 1.200 κιλά της Valkyrie στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 2,6 δλ., με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα! Η συνολική απόδοση υπολογίζεται σε 1.160 άλογα (μαζί με τα 160 του ηλεκτροκινητήρα), διαμορφώνοντας τη σχέση βάρους-ισχύος στα 1,03 κιλά ανά ίππο!

Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 150 μονάδες, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν «φύγει», με αρχική τιμή τα 2,6 εκατ. λίρες (3,05 εκατ. ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store