Κορονοϊός: Θα κλείσουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων;

Πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε δηλώσεις για το νέο κορονοϊό, σχετικά με τα κρούσματα στην Ελλάδα, καθώς και για τα νέα μέτρα προκειμένου να μειωθεί η διασπορά της νόσου.

Δείτε ακόμα: Η λύση για τον κορονοϊό στο αυτοκίνητο!

Μέχρι αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα έχουν σημειωθεί 190 κρούσματα από την αρχή της επιδημίας, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. Πέντε συμπολίτες μας νοσούν σοβαρά από τη νόσο και αυτή τη στιγμή είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, μόλις τις τελευταίες 48 ώρες έχουν γίνει πάνω από 1.000 εργαστηριακοί έλεγχοι στην πατρίδα μας για τον νέο ιό. 47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Μετά από όλα αυτά, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα τα εξής περαιτέρω μέτρα:

– Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες. Όλη η εστίαση, εκτός delivery και take away, οτιδήποτε έχει καθίσματα.

Δείτε ακόμα: O κορονοϊός «αρρώστησε» τις αυτοκινητοβιομηχανίες

– Οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων άθλησης για μεμονωμένη άθληση.

– Τα κέντρα αισθητικής.

– Παραμένουν ανοιχτά τα τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο, ιδιαίτερα ό,τι αφορά τα τρόφιμα, τους φούρνους, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, τα φαρμακεία, τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Επίσης, σήμερα η Ford ανακοίνωσε τα μέτρα που θα πάρει στις αντιπροσωπείες της για τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το «τέρας» της Frontex στον Έβρο (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store