Κοσμοσυρροή για το πιο οικονομικό SUV Hyundai

Η Hyundai διαθέτει μια πολύ μεγάλη γκάμα από SUV, τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες όλων των πελατών παγκοσμίως. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε τα Bayon, Kona και Tucson, ωστόσο διατίθεται πολλά ακόμα σε άλλα μέρη του κόσμου που δεν τα γνωρίζουμε.

Ένα από αυτά, είναι και το μικρότερο στην οικογένεια των SUV της Hyundai, το μίνι Casper. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε (τον Σεπτέμβριο του 2021) έκανε μεγάλη αίσθηση, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο… ταμείο. Συγκεκριμένα, το πρώτο 6μηνο του 2022 έφτασε το εντυπωσιακό νούμερο των 23.200 πωλήσεων, μόνο στη Ν. Κορέα όπου και διατίθεται. Το Casper σκαρφάλωσε γρήγορα στην πρώτη 10άδα των best seller αυτοκινήτων στην τοπική αγορά. Ακόμα και η Hyundai έχει εντυπωσιαστεί, αφού αναφέρεται ότι δεν έχει δει τόσο ραγδαία αύξηση πωλήσεων στο «σπίτι» της τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με κανένα από τα νέα μοντέλα της.

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός αυτό, αφού το Casper διαθέτει όλα εκείνα τα ζητούμενα από ένα αυτοκίνητο για την πόλη. Καταρχήν, η μοντέρνα του εμφάνιση με τα ξεχωριστά σχεδιαστικά γνωρίσματα το κάνει άκρως θελκτικό. Το μίνι αμάξωμά του έχει μήκος 3.595 χλστ. (3.670 χλστ. το νέο i10) πλάτος 1.595 χλστ., ύψος 1.575 χλστ. και μεταξόνιο 2.400 χλστ., ενώ ζυγίζει από 985 κιλά. Πολύ νεανικό και πρακτικό είναι και το εσωτερικό του, από όπου δεν λείπει κανένα σύγχρονο και απαραίτητο πλέον στοιχείο άνεσης και συνδεσιμότητας  (π.χ. οθόνη 8 ιντσών).

Για την κίνησή του υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης. Στη βάση τοποθετείται ο 1.0 Smartstream, ισχύος 76 ίππων και 95 Nm ροπής, με μεικτή κατανάλωση 7,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 115 γρ./χλμ. Πιο πάνω βρίσκεται ο 1.0 Kappa Turbo των 100 ίππων και 172 Nm ροπής, με κατανάλωση και CO2 από 7,8 λτ./100 χλμ. και 130 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 4 ταχυτήτων. Η μετάδοση γίνεται στους εμπρός τροχούς, όμως μέσω του στρογγυλού χειριστηρίου που βρίσκεται στη βάση της κεντρικής κονσόλας, μπορεί να επιλεχθούν τα προφίλ NormalSportSnowSand και Mud.

Οι τιμές του Casper ξεκινούν στη Ν. Κορέα από 13.850.000 γουάν (10.390 ευρώ), με εξοπλισμό που περιλαμβάνει 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ηχοσύστημα κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store