Κουπέ εκδοχή για το μελλοντικό VW Tiguan

Το SUV που έφερε την επανάσταση στην κατηγορία του το 2007 με τον 1.4 TSI κινητήρα, όταν ο ανταγωνισμός είχε 2λιτρους ατμοσφαιρικούς, δεν είναι άλλο από το VW Tiguan, το οποίο αποδείχτηκε λίρα 100 για τη γερμανική μάρκα. Το υπάρχον, δεύτερης γενιάς Tiguan που λανσαρίστηκε το 2016 συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του προκατόχου του και αναμένεται να αντικατασταθεί το 2022.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη του VW T-Roc Cabriolet

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το μελλοντικό Tiguan, ωστόσο σύμφωνα με έγκυρα ειδησεογραφικά μέσα αναφέρεται ότι το τρίτης γενιάς Tiugan θα έχει πιο σπορτίφ σχεδιασμό από το υπάρχον, με τύπου κουπέ αισθητική, ίσως στα πρότυπα του Audi Q3 Sportback.

Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο Tiguan θα βασίζεται στην εκσυγχρονισμένη πλατφόρμα MQB του επερχόμενου 8ης γενιάς Golf, με το οποίο το SUV θα μοιράζεται πολλά επιμέρους μηχανικά τμήματα και τεχνολογίες. Μεταξύ των κινητήρων θα υπάρχει και plug-in hybrid έκδοση, αλλά και σπορ μοντέλο R με 2.0 λτ. κινητήρα ισχύος 350 ίππων.

Δείτε ακόμη: «Δαιμονισμένο» VW Golf 745 ίππων κάνει το 0-100 σε 2,9 δλ! (+video)

Μια πρώτη εικόνα για το πως θα μπορεί να είναι ο σχεδιασμός του 3ης γενιάς Tiguan, μας παρουσιάζει το site Kolesa.ru και το αποτέλεσμα φαίνεται αρκετά επιτυχημένο, σε σημείο που θα μπορούσε να είναι πραγματικό. Μοιάζει σαν μια φυσική εξέλιξη του υπάρχοντος Tiguan με περισσότερες δόσεις δυναμισμού και κομψό τύπου κουπέ τελείωμα του πίσω άκρου. Εσάς, θα σας άρεσε αυτό το σχέδιο για το μελλοντικό Tiguan;

Get it on Google Play Download on the App Store