Φουλ της φτερούγας η νέα Porsche 911 GT3 RS

 

Η Porsche επέμεινε ατμοσφαιρικά στην 922 GT3 και, φυσικά  το ίδιο ισχύει για την ακόμα πιο σκληροπυρηνική και αγωνιστικών καταβολών αδερφή της: την GT3 RS.

Το αυτοκίνητο αυτή την περίοδο δοκιμάζεται στο Nurburgring, έχοντας περάσει μια βόλτα και από τη Μόντσα. Το Nordschleiffe, ωστόσο, εκτός μόνιμο πεδίο δοκιμών του συνόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών, είναι επί της ουσίας το «σπίτι» της Porsche. Το μεγαλύτερο κομμάτι των εντατικών δοκιμών δεν θα μπορούσε παρά να διεξάγεται στα 21 χιλιόμετρα της «Πράσινης Κόλασης», τα οποία πλημμυρίζουν από το ουρλιαχτό της 992 GT3 RS, με το μοτέρ-αντίσταση στα τούρμπο να στροφάρει μέχρι τις 9.000 σ.α.λ.!

Μπορεί να φαντάζει οξύμωρο για μια εταιρία που έβαλε τούρμπο ακόμα και στις βασικές Boxster/Cayman – 911, λανσάροντας παράλληλα την ηλεκτρική Taycan, να επιμένει ατμοσφαιρικά. Όμως, ο προγραμματισμός του Τσουφενχάουζεν είναι ευφυώς απλός: τούρμπο, υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα στην πλειοψηφία της γκάμας, ώστε να υπάρχει «κάβα» CO2 για τις Cayman GTS/GT4 και τις 911 GT3/GT3 RS! Η νέα έκδοση της τελευταίας, δε, αναμένεται να αποτελέσει το αποκύημα της ατμοσφαιρικής απόδοσης στα χρονικά της Porsche.

Η ισχύς αναμένεται να είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την απλή GT3, με τον 4λιτρο boxer να ανεβαίνει από τα 510 άλογα και τα 469 Nm. Βέβαια, δεν αποκλείεται η RS να διατηρήσει αυτή την απόδοση, ποντάροντας στο μειωμένο βάρος και το αγωνιστικό setup ανάρτησης-αεροδυναμικών για τη βελτίωση των χρόνων. Το μόνο σίγουρο, είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια κατασκευή επικών δυνατοτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store