«Κυρία» η Mercedes S-Class στον τάρανδο (+video)

Η νέα Mercedes S-Class υπεβλήθη στο τεστ αποφυγής ταράνδου, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που βλέπουμε αυτοκίνητα τέτοιου βεληνεκούς (και μεγέθους), στη συγκεκριμένη δοκιμασία.

Το km77.c0m πήρε τη ναυαρχίδα του «Αστεριού», στην έκδοση S400d 4MATIC, και την πέρασε από το «κόσκινο» των κώνων. Η γερμανική λιμουζίνα φόραγε τροχούς 255/40/R20 εμπρός και 285/35/R20 πίσω, διαθέτοντας την αερανάρτηση Airmatic αλλά όχι το σύστημα τετραδιεύθυνσης. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 77 χλμ./ώρα και το πρόγραμμα Normal επιλεγμένο, καταλήγοντας σε υποστροφή και χτυπημένες κορίνες, ιδίως κατά την είσοδο στον τρίτο διάδρομο. Με το πρόγραμμα Sport+, που χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 17 χλστ. και σκληραίνει την απόσβεση, και ταχύτητα 74 χλμ./ώρα, τα πράγματα εξελίχθηκαν σαφώς καλύτερα.

Το σεντάν των 2 τόνων έστριψε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, παρουσιάζοντας μικρές -αναλογικά με το βάρος και το μέγεθος- κλίσεις και πολύ καλή απόκριση στις εντολές του τιμονιού. Οι εύκολα ελεγχόμενες αντιδράσεις του αμαξώματος, η εξαιρετική λειτουργία του συστήματος ευστάθειας και η αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης, ήταν τα στοιχεία που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους δοκιμαστές.

Get it on Google Play Download on the App Store