«Αφρός» η νέα Mercedes S-Class στην τελική της

Στις περισσότερες των περιπτώσεων που αφορούν παραβάσεις ταχύτητας, οι δικαιολογίες δεν ευσταθούν. Ειδικά το «δεν κατάλαβα ότι πήγαινα τόσο γρήγορα». Κάποια αυτοκίνητα όμως, σαν τη νέα Mercedes S-Class, μπορούν να σε στείλουν αυτόφωρο εν αγνοία σου.

Δείτε ακόμα: Οι κρυφές τεχνολογίες της Mercedes S-Class του 1991

Η ναυαρχίδα της φίρμας από τη Στουτγκάρδη είναι συνώνυμο της πολυτέλειας, της τεχνολογίας και της ποιοτικής κύλισης. Μέσα στην S-Class, η ταχύτητα και ο τρόπος αντίληψης αυτής αλλάζει. Η εξαιρετική ηχομόνωση, η απόσβεση των ανωμαλιών, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα, οι ανεπαίσθητες αλλαγές του 9τάχυτου αυτόματου 9G-TRONIC και η απίστευτη αεροδυναμική απόδοση (μέχρι ειδικούς θύλακες μορφοποίησης του αέρα διαθέτουν οι καθρέπτες, ενώ και τα χερούλια των θυρών είναι πτυσσόμενα προκειμένου να μην διαταράσσουν τη ροή του, συνηγορώντας σε έναν συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις Cd 0,22) καθιστούν το ταξίδι με την κορυφαία Mercedes εμπειρία. Που, αν δεν έχεις το νου σου στο κοντέρ, μπορεί να σε βάλει σε «χοντρούς» μπελάδες.

Διαβάστε επίσης: Πώς η νέα Mercedes S-Class «μικραίνει» εν κινήσει

Ιδιαίτερα αν πρόκειται για την S500 4MATIC. Ο 3λιτρος εξακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος εν σειρά Μ256 αποδίδει 435 ίππους στις 5.900-6.100 σ.α.λ. και 520 Nm στις 1.800-5.500 σ.α.λ., επιταχύνοντας την γερμανική λιμουζίνα στα 100 χλμ./ώρα εντός 5,1 δλ. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, όμως αυτό που εντυπωσιάζει είναι η αίσθηση και ο τρόπος που επιτυγχάνονται αυτοί οι αριθμοί. Ένα αδιάκοπο κύμα ισχύος επελαύνει στην autobahn, με τον οδηγό να αντιλαμβάνεται ένα εύηχο γουργουρητό από την εισαγωγή του κινητήρα και ελάχιστο αεροδυναμικό θόρυβο. Τα 250 (μέχρι 252 δείχνει το ταχύμετρο) χλμ./ώρα έρχονται με τη σκέψη, δίχως την παραμικρή όχληση. Άντε να πιστέψει το όργανο της τάξης μετά, ότι όντως δεν κατάλαβες πόσο γρήγορα πήγαινες.

Δείτε ακόμα: Τελικές με Mercedes 280 CE W123 του ’84 (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store