Lada Vesta με 562.000 χιλιόμετρα σε 3 έτη! (+video)

Αυτοκίνητα φορτωμένα με χιλιάδες χιλιόμετρα σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα είναι κυρίως ταξί, αφού καθημερινά κάνουν πολλές διαδρομές σε επιβαρυμένες αστικές συνθήκες για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει κοντέρ σε ντίζελ μοντέλα να «μηδενίζουν» μετά τα 999.999 χιλιόμετρα, αλλά να συνεχίζουν να διανύουν χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμα: Άπατο πήγε το εναλλακτικό Lada Niva

Τα Ι.Χ. επιβατικά «γράφουν» συνήθως 15.000 χλμ. το χρόνο, που σημαίνει ότι το άτυπο όριο των 100.000 χλμ. το φτάνουν σε περίπου επτά χρόνια. Βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπου κάποια μένουν παρκαρισμένα και κάνουν πολύ λίγα χιλιόμετρα, ενώ άλλα ταξιδεύουν και γεμίζουν τα ταχύμετρά τους.

Μια τέτοια σπάνια περίπτωση είναι και το Lada Vesta που θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω. Σε τρία μόλις χρόνια το κοντέρ του έχει αγγίζει τα 562.000 χλμ., δηλαδή διανύει 187.000 χλμ. το χρόνο ή 513 χλμ. τη μέρα! Στο τιμόνι του έχουν βρεθεί δύο οδηγοί, τους οποίους σίγουρα έχει βγάλει ασπροπρόσωπους με την αξιοπιστία του.

Δείτε ακόμα: Lada Xray #Club με τσάμπα το internet

Το αμάξωμά του φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες της Ρωσίας, δεν έχει εμφανίσει σκουριές. Αντίστοιχα και η καμπίνα δεν μαρτυρά τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου, αφού οι φθορές είναι λίγες και αναμενόμενες. Το τιμόνι έχει γίνει λείο, ενώ το κάθισμα του οδηγού έχει χάσει μερικώς το αρχικό του σχήμα.

Ο κινητήρας δουλεύει ακόμα ρολόι, κάτι που έχει βοηθήσει και η τακτική συντήρηση. Τα λάδια αλλάζονται κάθε 10.000 χλμ., στις 104.000 χλμ. αντικαταστάθηκε ο ιμάντας (μετά κάθε 60.000 χλμ.), τα τακάκια έχουν αλλαχτεί αρκετές φορές και τα εμπρός αμορτισέρ αντικαταστάθηκαν στις 500.000 χλμ. Επίσης, τα δισκόφρενα έχουν αλλαχτεί μία φορά και ο δίσκος πλατό δύο φορές. Στις 400.000 χλμ. χρειάστηκε να ανοιχτεί ο κινητήρας λόγω ζημιάς που προκάλεσε νοθευμένο καύσιμο. Με λίγα λόγια, παρά τα χιλιόμετρα που έχει «φορτωθεί» οι φθορές είναι φυσιολογικές και πολύ λίγες. Πόσο μάλλον αν υποθέσουμε ότι οι δρόμοι που κινείται και οι καιρικές συνθήκες στη Ρωσία δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Επέτειος 30 εκατομμυρίων για την Lada (+video)

Το επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φθηνό αυτοκίνητο. Πληροφοριακά, το Vesta με τον 1.600άρη κινητήρα των 106 ίππων πωλείται στη Ρωσία από 601.110 ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 6.560 ευρώ). Ενδεικτικά, για να έχουμε μια σύγκριση, το άμεσα ανταγωνιστικό Skoda Rapid 1.6 MPI 90 PS πωλείται από 819.000 ρούβλια (8.940 ευρώ).

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store