Μάντρα Fiat γεμάτη «διαμάντια»

Η μάντρα ενός Αμερικανού μηχανικού που ειδικευόταν στα ιταλικά αυτοκίνητα -συγκεκριμένα Fiat- αποκάλυψε 73 χαμένα «διαμάντια», τα οποία είναι όλα προς πώληση σε τιμή ευκαιρίας.

Δείτε ακόμα: Συλλεκτική Ferrari 288 GTO εκλάπη με τον πιο χαζό τρόπο

Ο Tommie Lee Dotter απεβίωσε πρόσφατα και άφησε πίσω την παρακαταθήκη ετών. Όντας μηχανικός με εξειδίκευση στα ιταλικά αυτοκίνητα για πάνω από 40 χρόνια, ο Dotter συγκέντρωσε στην μάντρα του πάνω από 70 μοντέλα ιστορικής και συναισθηματικής αξίας, ως επί το πλείστον ιταλικής προέλευσης. Fiat X1/9, 124 Spider (το αυθεντικό) και 131, Lancia Fulvia και Beta και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της γείτονος χώρας περιμένουν να ξανανιώσουν στα χέρια νέων ιδιοκτητών. Τα μόνα μη ιταλικά αυτοκίνητα είναι δυο Subaru XT, δυο Zastava Yugo, ένα Zastava 1100 P (γνωστό απλά ως Zastava) και ένα Zastava Skala (καμία σχέση με το Skoda Scala, η κουπέ έκδοση του facelift 1100 P).

Διαβάστε επίσης: «Πένα» συλλεκτική Alfa Romeo πωλείται για απίστευτα λεφτά

Η οικογένεια του Αμερικανού προχωρά σε εκποίηση της μάντρας, προκειμένου να αδειάσει ο χώρος, και διαθέτει κάθε ένα από τα 73 μοντέλα προς 250 δολάρια. Ασχέτως κατάστασης και λειτουργικότητας, το αντίτιμο είναι το ίδιο. Για να ακριβολογούμε, βέβαια, τα περισσότερα -για να μην πούμε όλα- τα αυτοκίνητα χρήζουν αναπαλαίωσης, ή στην καλύτερη εκτεταμένων επισκευών. Με λίγα λόγια, θέμα οπτικής είναι. Μπορεί κάποιος να δει την Great Fiat Yard Sale σαν σούπερ μάρκετ για σκραπ, ή σαν πανηγύρι για συλλέκτες. Επειδή είμαστε ρομαντικοί, επιλέγουμε το δεύτερο.

Όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει, ή απλά να χαζέψει τις φωτογραφίες, μπορεί να μπει εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store