Mazda MX-5 έβγαλε «νοκ άουτ» Corvette

Για να έχει ελπίδες ένα MX-5 κόντρα σε Corvette θα πρέπει να μεσολαβούν κάποιοι αστερίσκοι. Για παράδειγμα, να είναι παλιά η ‘Vette (30ετίας και άνω) και το Miata καινούργιο. Ή να είναι σφιχτό στροφιλίκι, ώστε να έχει πλεονέκτημα το Mazda. Ή να έχει «χερά» πίσω από το τιμόνι και η Chevrolet «κουλό». Στην προκειμένη ο «κουλός» ήταν στο αριστερό κάθισμα του ιαπωνικού roadster, όμως το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και πολύ πιο κυριολεκτικό: «νοκ άουτ» η Corvette.

Δείτε επίσης: Mustang 3 ημερών κατέληξε σε ποτάμι (+video)

Τα δυο αυτοκίνητα βρίσκονταν στο Νόξβιλ του Τενεσί, για να πάρουν μέρος στο TougeFest. Μια διοργάνωση όπου κλείνει μια στριφτερή δημόσια διαδρομή, ονόματι «Ουρά του Δράκου», και οι οδηγοί τεστάρουν δυνατότητες εαυτών και αυτοκινήτων. Μέτρα ασφαλείας υπάρχουν, αλλά όταν πηγαίνουν πάνω-κάτω αυτοκίνητα στο όριο και σε δρόμο με μια λωρίδα ανά ρεύμα, καταλαβαίνουμε πως η άτυχη στιγμή είναι ένα γλίστρημα μακριά. Εδώ, κόντρα σε αυτό που θα περίμενε κάποιος, την «ομορφιά» έκανε ο χειριστής του MX-5.

Εισερχόμενος σε μια δεξιά στροφή, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, υπολόγισε λάθος, μπήκε με περισσότερα χιλιόμετρα, τα εμπρός ελαστικά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν πρόσφυση και το NA έφυγε με τα μούτρα στο αντίθετο ρεύμα. Από όπου ανέβαινε μια ολοκαίνουργια Corvette C8. Ο οδηγός του MX-5 δήλωσε πως έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει τη μετωπική, «σημαδεύοντας» τελικά το πίσω μέρος του αμερικανικού supercar. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με την Corvette να χάνει εντελώς τον πίσω αριστερά τροχό και την ανάρτηση. Το Mazda υπέστη επίσης εκτεταμένες ζημιές μπροστά αριστερά, όμως ευτυχώς δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός για κάποιον από τους δυο οδηγούς.

Δείτε ακόμα: «Σύννεφο» οι αγωγές για σπασμένες ζάντες Corvette

Get it on Google Play Download on the App Store