«Σύννεφο» οι αγωγές για σπασμένες ζάντες Corvette

Με ένα πολύ ιδιαίτερο πρόβλημα είναι αντιμέτωπη η Chevrolet στις Η.Π.Α., καθώς είναι αντιμέτωπη με δεκάδες αγωγές για σπασμένες ζάντες Corvette!

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται στις Corvette C7 Z06 2015-2019 και Grand Sport 2017-2019 (κεντρική φώτο). Πολλοί κάτοχοι των εν λόγω μοντέλων καταγγέλλουν πως οι τροχοί των αυτοκινήτων τους σπάνε, απλά και μόνο πατώντας το γκάζι τέρμα! Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Detroit Free Press , που έφερε και το θέμα στο προσκήνιο, πριν ένα μήνα κατατέθηκε ομαδική αγωγή κατά της Chevrolet στο Πρωτοδικείο του Μίσιγκαν, για περιστατικά τροχών που έσπασαν ή στράβωσαν δίχως αιτία.

Δείτε ακόμα: Έκλεψαν ζάντες συλλεκτικής Mercedes (+video)

Η αγωγή σημειώνει πως «οι τροχοί είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ρωγμών και την απώλεια του κυκλικού τους σχήματος, λόγω χρήσης πρώτων υλών κατώτερης ποιότητας και την διαδικασία χύτευσης που ακολουθείται για τη διαμόρφωσή τους, αντί της σφυρηλάτησης». Με άλλα λόγια, η General Motors όχι μόνο κατηγορείται για χρήση «σκάρτων» υλικών, αλλά και αξιοποίησή τους με τον λάθος (ή καλύτερα, με τον πιο οικονομικό) τρόπο. Παρόμοια ομαδική αγωγή είχε κατατεθεί τον Απρίλιο στην Καλιφόρνια, ενώ εκατοντάδες σχετικά παράπονα υπάρχουν σε forum για την Corvette, αλλά και τον επίσημο ιστότοπο του National Highway Traffic Safety Administration.

Διαβάστε επίσης: Πρέπει να αλλάζονται τα ελαστικά εμπρός – πίσω;

Αξίζει να σημειωθεί πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι καταγγελίες αφορούν και τους τέσσερις τροχούς. Δεν μιλάμε, για παράδειγμα, για περιστατικά που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε σκληρή χρήση (κοπάνημα σε κερμπ πίστας, ας πούμε). Οι τροχοί τόσο στην Grand Sport, όσο και τη Z06, είναι διαστάσεων 285/30 ZR19 εμπρός και 335/25 ZR20 πίσω, με το κόστος αντικατάστασης να φτάνει τις 3.000 δολάρια (εννοείται δεν καλύπτεται από την εγγύηση) – χώρια τα ζητήματα ασφαλείας, καθότι μιλάμε για sportscars 466 και 660 ίππων αντίστοιχα. Η GM πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει τις αστοχίες σε φυσιολογική φθορά.

Δείτε ακόμα: Η νέα Corvette «έκοψε» άξονα σε dragster (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store