Η νέα Corvette «έκοψε» άξονα σε dragster (+video)

Η νέα και κεντρομήχανη Corvette, λογίζεται πλέον ως καθαρόαιμο supercar. Τόσο από πλευρά μηχανολογικής διάταξης, όσο και ισχύος/επιδόσεων. Σε αυτά, συνυπολογίστε την ασυναγώνιστη αναλογία τιμής/επιτάχυνσης, που χαρίζει στο αμερικανικό dream car τα φθηνότερα 2,9 δλ. για 0-100 χλμ./ώρα στον πλανήτη.

Δείτε ακόμα: Έκαψε τον συμπλέκτη της Porsche σε κόντρα (+video)

Κάποιοι ωστόσο, είναι άπληστοι. Δεν τους φτάνουν τα 502 άλογα (που στην πραγματικότητα είναι κοντά στα 550) στις 6.450 σ.α.λ. και ροπή 637 Nm στις 5.150 σ.α.λ. από τον ατμοσφαιρικό V8 των 6.2 λίτρων. Ούτε τα 312 χλμ./ώρα, μήτε τα 2,9 χλμ./ώρα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Αναζητούν το κάτι παραπάνω, στο κυνήγι του δέκατου στο 400άρι και της προσωπικής ικανοποίησης. Όμως τα εργοστασιακά μέταλλα έχουν ορισμένες ανοχές. Κάτι που ο ιδιοκτήτης της δύσμοιρης Corvette παρακάτω, φαίνεται πως δεν γνωρίζει – ή επέλεξε να αγνοήσει.

Διαβάστε επίσης: Ανωριμότητες «σπάνε» την μετάδοση Audi RS 6 (+video)

Η μετατροπή που έκανε στο μηχανοστάσιο δεν είναι κάποιο turbo ή compressor kit. Για την ακρίβεια, δεν λογίζεται καν ως μηχανική αναβάθμιση. Τι είναι; Χημικό «ντοπάρισμα» του κινητήρα, με τον ψεκασμό νίτρο. Δεν γνωρίζουμε πόσα άλογα πουσάρει η μπουκάλα σε μπλοκ και μετάδοση, όμως η έξτρα και ξαφνικά παρεχόμενη ισχύς ήταν παραπάνω από αρκετή για να σπάσει τον άξονα μετάδοσης, μετατρέποντας τα 1.530 κιλά του αμαξώματος σε ασκήσεις…τετρακεφάλων για τους υπεύθυνους της πίστας.

https://www.facebook.com/LGMotorsports/videos/509002773378677/?t=6

Get it on Google Play Download on the App Store