Με 1.000 άλογα η επόμενη Alfa Romeo Giulia QV!

Η Alfa Romeo θα σπάσει όλα τα κοντέρ ιπποδύναμης στα αυτοκίνητά της με την επόμενη γενιά Giulia, η κορυφαία έκδοση της οποίας θα φτάνει σε επίπεδα ισχύος που έχουν τα μονοθέσια της ομάδας F1!

Ο CEO της εταιρίας, Jean-Philippe Imparato, μίλησε σε βρετανικά μέσα για τα άλογα και τις εκδόσεις της νέας Giulia, που γνωρίζουμε καιρό τώρα πως θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Ο Imparato έδωσε πολύ ενδιαφέρουσες και «πικάντικες» λεπτομέρειες για το γκάζι της επερχόμενης μπερλίνας, η οποία θα θέσει τον πήχη της ισχύος σε ιστορικά υψηλά σημεία για τη φίρμα από το Μιλάνο. Σύμφωνα με τον Γάλλο, η βασική έκδοση της νέας Giulia θα έχει 350 άλογα. Η Veloce θα βρίσκεται σχεδόν σε υπερδιπλάσια επίπεδα, αγγίζοντας τα 800 άλογα, ενώ η κορυφαία QV θα τοποθετηθεί στο ορόσημο των 1.000 ίππων!

Για τις δυο ισχυρότερες εκδοχές της Ιταλίδας κατά πάσα πιθανότητα θα φροντίζει το σύστημα κίνησης της νέας Maserati GranTurismo Folgore, που αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, δυο πίσω) και μπαταρία 92,5 kWh. Στην ηλεκτρική «Τρίαινα» η ισχύς φτάνει τα 750 άλογα και τα 1.350 Nm, οπότε για την επόμενη Giulia QV λογικά θα έχουμε τη βελτιωμένη εκδοχή της εφαρμογής. Από πλευράς επιδόσεων προφανώς είναι πολύ νωρίς για στοιχεία, αλλά με διπλάσια δύναμη από τη σημερινή QV δεδομένα θα είναι πολύ ταχύτερη. Τα 2,7 δλ. της GranTurismo Folgore για το 0-100 χλμ./ώρα, όπως και οι 2,2+ τόνοι του βάρους της, δίνουν τον τόνο για το ποιόν της νέας «Ιουλίας», που περιμένουμε να λανσαριστεί γύρω στο 2027.

Get it on Google Play Download on the App Store