Με 300 άλογα το νέο Opel Astra GSi

H 6η γενιά του Opel Astra έκανε την επίσημή της εμφάνιση πριν λίγες μέρες, δίνοντάς μας το πιο ριζοσπαστικό και δυναμικό σχήμα στα 30 χρόνια του μοντέλου. Ένα σχήμα που θα φορεθεί από κορυφαία έκδοση, με τα σήματα GSi και 300 ίππους!

Για πολύ καιρό υπήρχε η φημολογία περί επιστροφής του Opel Performance Center, αλλά πλέον τα γρήγορα μοντέλα από το Ρούσελχαϊμ ακολουθούνται από την πιο ιστορική ονομασία «GSi». Ο X-Tomi Design μας δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το κορυφαίο Astra L, με τον επιθετικό προφυλακτήρα και τις διαγώνιες πλευρικές εισαγωγές, τις 19άρες ζάντες, τις προσθήκες στους θόλους των τροχών και τη διχρωμία του αμαξώματος να προσδίδουν ακόμα περισσότερο δυναμισμό στο αιχμηρό σχήμα του γερμανικού μικρομεσαίου.

Για κάτω από αυτό, ήδη περιμένει  plug-in υβριδικό σύνολο του Grandland X Hybrid4 (μετά την πρόσφατη ανανέωση, σκέτο «Grandland»). Ο συνδυασμός ενός 1.600άρη τετρακύλινδρου τούρμπο 200 ίππων και δυο ηλεκτροκινητήρων, συνδυαστικής απόδοσης 109 ίππων, παράγει συνολικά 300 άλογα και 520 Nm ροπής που τροφοδοτούν όλους τους τροχούς (θερμικό μοτέρ τους μπροστά, ηλεκτρικά τους πίσω), μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το SUV των 1.800 κιλών επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,5 δλ. και φτάνει μέχρι τα 235 χλμ./ώρα τελικής, καταναλώνοντας 2,2 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμποντας 49 γρ.CO2/χλμ.! Το ελαφρύτερο και πιο αεροδυναμικό αμάξωμα του Astra, δεδομένα θα είναι ταχύτερο.

Οι παραγγελίες για το νέο Astra θα ανοίξουν το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα γίνουν στις αρχές του 2022. Το GSi αναμένεται να εμφανιστεί προς τα μέσα του ίδιου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store