Με αγωνιστικό twinturbo V8 το νέο Lexus LFA;

H Lexus έχει επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει διάδοχος του LFA. Αυτό και μόνο το γεγονός αρκεί για να μοιράσει αδημονία σε όλο το αυτοκινητικό κοινό. To πώς θα είναι, μας το έχει δείξει εν μέρει το πρωτότυπο Electrified Sport. Το τι θα έχει κάτω από το αμάξωμα, όμως, είναι που μας κρατάει σε «αναμμένα κάρβουνα».

Προτεραιότητα των Ιαπώνων είναι ο εξηλεκτρισμός, όμως κυκλοφορούν αρκετές φήμες για πανίσχυρη έκδοση με βενζινοκινητήρα. Πρώτα ακούστηκε νέο LFA με 950 ίππους, χρησιμοποιώντας υβριδικό σύστημα. Τώρα έρχεται ένα νέο σενάριο, να συνεχίσει το αρχικό. Σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Mag-X, η επόμενη εκδοχή του LFA -όπως κι αν ονομάζεται- όχι μόνο θα διαθέτει θερμικό κινητήρα, αλλά θα είναι και αγωνιστικής προέλευσης! Οι Ιάπωνες αναφέρουν πως ο twinturbo V8 του LC500 Endurance Racer θα πάρει θέσει στο μηχανοστάσιο του supercar από το Αΐτσι, σε βελτιωμένη μορφή κιόλας!

Στο LC500, που συμμετείχε σε πρωταθλήματα τουρισμού, ο ατμοσφαιρικός 5.0 V8 απέδιδε 470 ίππους στις 7.100 σ.α.λ. και 527 Nm στις 4.800 σ.α.λ. Στην ουσία, ήταν η ενισχυμένη μορφή του κινητήρα που συναντάμε στα RC F και IS500 F. To 2019, η Lexus είχε ανακοινώσει την εξέλιξη ενός νέου οκτακύλινδρου κινητήρα, με διπλά τούρμπο, που θα τοποθετούνταν στο LC500 για τις 24 Ώρες του Nurburgring. Η πανδημία του COVID, όμως, ακύρωσε τα πάντα οπότε το μοτέρ έμεινε αχρησιμοποιήτο. Το Mag-X δηλώνει πως τώρα ήρθε η ώρα να βγει από τη «ναφθαλίνη», δίνοντας ζωή στο επόμενο LFA!

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν ακόμα, καθώς ούτε η Lexus είχε αναφέρει κάτι όταν ανακοίνωνε την εξέλιξή του. Η ιαπωνική φίρμα επίσης δεν επιβεβαιώνει τίποτα, αλλά το Mag-X γενικά δεν πέφτει έξω. Πριν ένα χρόνο έδινε την είδηση πως η Toyota σταματά την εξέλιξη V8 κινητήρων, κάτι που απέδειξαν περίτρανα τα νέα Land Cruiser, Tundra  και Sequoia τον ολοκαίνουργιο 3.5 V6 twinturbo. Οπότε το δημοσίευμα για αγωνιστικής προέλευσης μοτέρ στο επόμενο LFA, δίπλα στην αμιγώς ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση, έχει βάση.

Get it on Google Play Download on the App Store