Με ατμοσφαιρικό V12 η Ferrari Purosangue

H Ferrari μπορεί να έδωσε πριν μερικούς μήνες την πρώτη εικόνα της Purosangue, όμως πέραν του εμπρός μέρους οι Ιταλοί δεν έχουν δείξει τίποτα από το πρώτο τους SUV. Εδώ έρχεται το Kolesa.ru, βασιζόμενο στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες και τις πληροφορίες για την «Καθαρόαιμη», ώστε να μας δώσουν μια ολοκληρωμένη οπτική για το πολυαναμενόμενο super-SUV.

Μπροστά το έργο ήταν εύκολο, καθώς το Μαρανέλο έχει ήδη προσφέρει δείγμα. Από τη μέση και πίσω, όμως, ανέλαβαν τα ψηφιακά προγράμματα. Η Purosangue χαρακτηρίζεται από το μακρύ καπό και το έντονα ανάγλυφο σχήμα των θυρών, που δεν κρύβεται ούτε από το καμουφλάζ στις κατασκοπευτικές φώτο. Στο πίσω μέρος συναντάμε διπλά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα, κατά τα πρότυπα των Roma, 296 GTB και SF90 Stradale. H κεκλιμένη γραμμή της οροφής και η διαμόρφωση της πίσω κολώνας θυμίζει αρκετά Roma, ενώ τα βλέμματα πίσω κεντρίζουν οι αεραγωγοί κάτω από τα φωτιστικά σώματα.

Περαιτέρω επίσημες πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται να γίνουν γνωστές αργότερα μέσα στο έτος, πιθανώς μέχρι το καλοκαίρι. Φημολογείται ότι θα εφοδιάζεται με ένα ή δύο μηχανικά σύνολα. Για παράδειγμα, η Roma τροφοδοτείται με τον 3.9 V8 twinturbo, ισχύος 620 ίππων και 760 Nm ροπής. Η 296 GTB συνδυάζει τον 2.9 V6 twinturbo (663 ίπποι) με ηλεκτροκινητήρα (166 ίππους), σε μια plug-in υβριδική εκτέλεση 830 ίππων και 740 Nm. Τα πρωτότυπα δοκιμών πάντως λέγεται πως έχουν τον ατμοσφαιρικό V12 στο μηχανοστάσιο, οπότε η παρουσία του δωδεκακύλινδρου των 6.3 λίτρων από την 812 Superfast «παίζει» πολύ δυνατά ως ενδεχόμενο! Για την επικαιροποίηση των στοιχείων θα πρέπει να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα, καθώς το ντεμπούτο προγραμματίζεται για τις αρχές του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store