Μετρημένο το VW Multivan στον τάρανδο (+video)

Το νέο VW Multivan υποβλήθηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου και επέδειξε συγκροτημένη συμπεριφορά, δίχως όμως να λείψουν οι «ατασθαλίες» από το πίσω μέρος.

Το γερμανικό βαν σίγουρα δεν αισθάνεται άνετα με τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, όντας αυτοκίνητο σχεδόν 5 μέτρων μήκους και 2 ύψους/πλάτους (4,97 μ. και 1,93/1,94 μ. αντίστοιχα), με υψηλό κέντρο βάρος και μάζα που φτάνει τους 2 τόνους. Το km77.com πήρε την κορυφαία, plug-in υβριδική έκδοση για δοκιμή, που συνδυάζει τον 1.4 TSI με ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει συνολικά 218 ίππους. Τα ελαστικά και οι τροχοί είναι αυτοί που περιμένεις από ένα πολυμορφικό με συρόμενες πόρτες, ήτοι 235/50/18 και Bridgestone Turanza. Οπότε το Multivan δεν έχει ούτε τεράστιες ζάντες, ούτε λάστιχα με προφίλ φλούδας να το βοηθούν.

Παρόλα αυτά, και δεδομένων των μεγάλων διαστάσεων (αλλά και του χαρακτήρα) του αυτοκινήτου, οι Ισπανοί επέμεναν να επιχειρούν περάσματα με ταχύτητες, που εμφανώς δεν «κάθονταν» στο Multivan. Η πρώτη προσπάθεια ήταν στα 77 χλμ./ώρα, η δεύτερη στα 70 χλμ./ώρα, η 3η στα 73 χλμ./ώρα και ούτω καθεξής, τη στιγμή που το αυτοκίνητο φαινόταν πως δεν μπορούσε να ολοκληρώσει το τεστ με πάνω από 70 χλμ./ώρα. Τελικά, έπειτα από αρκετές προσπάθειες και αρκετά γλιστρήματα της ουράς, το Multivan πέρασε τους 3 διαδρόμους με 69 χλμ./ώρα, ξεπερνώντας κατά 1 χλμ./ώρα το Ford Turneo Custom.

Get it on Google Play Download on the App Store