Νέο ηλεκτρικό SUV από τη Hyundai

H κορεάτικη φίρμα έχει «φορτσάρει» για τα καλά και ετοιμάζει πυρετωδώς τα νέα της μοντέλα. Μεταξύ άλλων, εξελίσσει κι ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το Hyundai Kona Electric και θα μας έρθει εντός του 2021.

Σύμφωνα με το BusinessKorea, το νέο μοντέλο δεν θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του Kona, αντιθέτως θα υπάρξει μια εντελώς νέα που έχει εξελιχθεί από το μηδέν και εικάζεται πως θα φέρει το όνομα Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai i30 Fastback N

Οι λεπτομέρειες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δεν είναι πολλές ακόμα, αλλά στους εσωτερικούς κύκλους της εταιρείας το όνομα που ακούγεται ότι θα φέρει το μοντέλο είναι το ΝΕ. Περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, πέρα από την αυτονομία του, για την οποία γίνεται λόγος ότι θα αγγίζει τα 450 χλμ., χωρίς να γνωρίζουμε τη χωρητικότητα των μπαταριών, αλλά και την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.

Διαβάστε επίσης: Hyundai: Με τεχνητή νοημοσύνη αναλύει τους τραυματισμούς επιβατών!

Η Hyundai έχοντας διαπιστώσει ότι το μέλλον είναι ηλεκτρικό πλέον επενδύει μεγάλα ποσά στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η συνεργασία της με την Rimac, μια εταιρία που ειδικεύεται σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων, επενδύοντας 80 εκατομμύρια ευρώ σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το μηδενικών ρύπων οπλοστάσιό της. Κερασάκι στη τούρτα το FCEV φορτηγό 18 τόνων που έχει εξελίξει η Hyundai και προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων και μπορεί να ανεφοδιαστεί με υδρογόνο μέσα σε 7 λεπτά.

Get it on Google Play Download on the App Store