Nikola Badger: To ηλεκτρικό pick up των 919 ίππων!

Ή αλλιώς ο νέος παίχτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών pick up! Ο ηλεκτρισμός έχει μπει για τα καλά στη αυτοκινητική μας ζωή και αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην εν λόγω κατηγορία.

Τελευταίο παράδειγμα το Badger, της εταιρείας Nikola, με αυτονομία που ανέρχεται στα 482 χλμ., η οποία μπορεί να διπλασιαστεί με την τεχνολογία κυψελών υδρογόνου.

Δείτε ακόμα: Απίστευτο κι όμως αληθινό το pick up της Tesla

Το Badger θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ξεχωρίζει με τη επιθετική του σχεδίαση, αλλά και το μήκος τον σχεδόν 6 μέτρων (5,9 μέτρα μήκος για την ακρίβεια). Διπλοκάμπινο για την εύκολη μεταφορά επιβατών, σε μια άκρως πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα. Σε αυτή ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη αφής, αλλά και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές δεν ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά κι εκδόσεις με ενεργειακές κυψέλες.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Νέο Hummer με 1.000 ίππους! (+videos)

Η ηλεκτρική έκδοση θα κινείται από μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 160 kWh, με αυτονομία 483 χιλιομέτρων. Αντίστοιχα η αυτονομία της έκδοσης κυψελών καυσίμου θα αγγίζει τα 966 χιλιόμετρα. Αυτό το εντυπωσιακό εύρος οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Οι χρήστες θα μπορούν να εναλλάσσουν τις λειτουργίες με το πάτημα ενός κουμπιού. Σύμφωνα με την εταιρία, το pick up θα αποδίδει 919 ίππους ενώ θα υπάρχει και ηπιότερη έκδοση με 461 ίππους. Η ροπή θα αγγίζει τα 1.329 Nm.

Δείτε ακόμη: Τα φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Get it on Google Play Download on the App Store