Ντέρμπι μεγατόνων: Demon vs 911 Turbo S (+video)

Η Porsche 911 Turbo S δεν έχει αφήσει αντίπαλο για αντίπαλο χωρίς να του δημιουργήσει κόμπλεξ κατωτερότητας, έπειτα από dragster αναμέτρηση. Ακόμα και supercars επιπέδου McLaren 720S έχουν δηλώσει υποταγή. Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «μάστορα» της γερμανικής υπερταχείας, είναι το Dodge Demon.

Το carwow κατάφερε να βρει ένα στην Αγγλία και να το θέσει ενώπιος ενωπίω με την 992 Turbo S. Για όσους έχουν ξεχάσει, το Challenger SRT Demon είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών στο 0-100 χλμ./ώρα, μετρημένο στα 2,3 δλ.! Ο κομπρεσοράτος 6.2 V8 στέλνει 808 ίππους και 972 Nm στους πίσω τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, και εκτοξεύει το Demon στα 400 μέτρα εντός 9,65 δλ., με ταχύτητα εξόδου 225 χλμ./ώρα. Μάλιστα, είναι τόσο βίαιη η επιτάχυνση, που το Demon αναπτύσσει 1,8 G με τέρμα γκάζι!

Δίπλα σε τέτοια νούμερα, ακόμα και η παντοδύναμη Porsche αρχίζει να χάνει το χρώμα της. Ο 3.8 twinturbo εξακύλινδρος boxer παράγει 650 ίππους και 850 Nm, συνεργαζόμενος επίσης με 8άρι αυτόματο κιβώτιο (διπλού συμπλέκτη εδώ, κλασικό στο muscle car), αλλά αξιοποιώντας όλους τους τροχούς. Οι Γερμανοί ανακοινώνουν 2,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, όμως σε πολλές περιπτώσεις η Turbo S έχει μετρηθεί ακόμα ταχύτερα. Με δυο λόγια, οι προδιαγραφές των δυο υπερ-κατασκευών μας προϊδεάζουν για ένα ντέρμπι μεγατόνων.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, αποδεικνύει πως οι προσδοκίες πολλές φορές πάνε στράφι. Δείτε την κόντρα και θα σας λυθούν όλα τα ερωτηματικά…

Get it on Google Play Download on the App Store