Η 911 Turbo S «ξεραίνει» την McLaren 720S (+video)

Ήταν αναμενόμενο. Σχεδόν υποχρεωτικό. Η νέα Porsche 911 Turbo S έπρεπε να τεθεί αντιμέτωπη με την McLaren 720S. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μάχης, για τον τίτλο του βασιλιά των dragster.

Από τη στιγμή που κύλησε τους τροχούς της, η 992 Turbo S άρχισε να «θερίζει». Κάτι αντίστοιχο, είχε κάνει η 720S όταν παρουσιάστηκε. Κάτι που σημαίνει ότι μια μεταξύ τους μάχη, λογίζεται ως αναπόφευκτη. Λογιζόταν καλύτερα, καθώς το carwow την έκανε πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που ξεπερνάει κάθε φαντασία, βλέποντας την έκβαση της κόντρας. Κι αυτό γιατί θεωρητικά, και παρόλο το οπλοστάσιο της Porsche, η McLaren διατηρεί το προβάδισμα. Είναι ισχυρότερη (720 ίπποι αντί 650), ελαφρύτερη (1.420 αντί 1.650 κιλά) και λογίζεται ως πραγματικό supercar. Μπορεί να ακουστεί περίεργο, όμως παρά τις ασύλληπτες επιδόσεις της 911 Turbo S, η κατηγοριοποίηση την αναφέρει ως sportscar. Κάτι που την εξοργίζει. Και επισύρει συνέπειες.

Δείτε ακόμα: H Porsche 911 Turbo S ρίχνει στην 918 Spyder! (+video)

Βασικό της ατού ήταν, είναι και θα είναι ο ασυναγώνιστος βαθμός αξιοποίησης της ισχύος. Μπορεί να έχει 650 άλογα, όμως σύστημα τετρακίνησης, launch control και αλλαγές ταχυτήτων τα κάνουν να φαίνονται…800. Όσα και τα Nm ροπής δηλαδή, που υπερτερούν κατά 30 αυτών της McLaren. H 992 Turbo S, λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθημερινό αυτοκίνητο. Και στα διαλείμματα, να καλύπτει 400άρια σε 10,1 δλ.! Χρόνος που αφήνει το δημιούργημα του Γουόκινγκ 0,3 δλ. πίσω. Επίδοση απίστευτη, ειδικά απέναντι σε ένα υπεραυτοκίνητο εγνωσμένης αξίας και αποτελεσματικότητας.

Διαβάστε επίσης: M8 625hp ταπεινώνει GT-R 630hp, GTC4 Lusso 690hp

Η 720S παίρνει μια άτυπη ρεβάνς στην επιτάχυνση εν κινήσει, όμως η Porsche την επαναφέρει στην τάξη κατά το φρενάρισμα. Επιμέρους σκορ 2-1 για το Τσουφενχάουζεν και οι Άγγλοι μαζεύουν τα κομμάτια τους.

Get it on Google Play Download on the App Store