O KITT αναζητά νέο συνεργάτη! (+video)

Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει σημαδέψει περισσότερο τα νεανικά μας χρόνια, από μια κατάμαυρη Pontiac Trans Am με ένα φως που πηγαινοερχόταν στο εμπρός μέρος και τον χαρακτηριστικό ήχο που συνόδευε την κίνησή του. Και φυσικά, συνοδευόμενη από αυτή εδώ την αξέχαστη εισαγωγή

Από το 1982 μέχρι το 1986, το δίδυμο Knight Industries Two Thousand – Michael Knight πολεμούσε το έγκλημα και διατηρούσετον κόσμο (κυρίως τις Η.Π.Α.) ασφαλή. Όπλα τους ενάντια στις δυνάμεις του Κακού, ήταν η τεχνητή νοημοσύνη του KITT και η τεχνολογία που τον συνόδευε, περιλαμβάνοντας head up display, ψηφιακό πίνακα οργάνων, αντιτορπιλικά μέτρα, εκτοξευτήρες καπνού, ηλεκτρομαγνητικό παλμό, ραντάρ (το προαναφερθέν εμβληματικό LED στο εμπρός μέρος), λειτουργία Pursuit Mode (τότε που γινόταν «κτήνος» και ξεπερνούσε τα 500 χλμ./ώρα), αυτοεπισκευαζόμενα ελαστικά και πολλά ακόμα.

Δείτε ακόμα: Απίστευτη διαφήμιση με τoν KITT και τα Transformers! (+video)

Αρκετές τεχνολογίες του KITT, απαντώνται στα σημερινά αυτοκίνητα. Ο ίδιος ο KITT, ωστόσο, είναι είδος προς εξαφάνιση. Ο ακριβής αριθμός τοποθετεί τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων σε 19, εκ των οποίων καταστράφηκαν τα 14. Μόλις 5 αυθεντικοί διασώζονται, άπαντες στην Αμερική. Ένας εξ αυτών μάλιστα, άλλαξε χέρια πρόσφατα έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων! Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως η απόκτηση ενός αυθεντικού μπαίνει στη σφαίρα της φαντασίας.

Ευτυχώς, υπάρχουν οι ρέπλικες. Όπως η συγκεκριμένη, που βασίζεται σε μια Trans Am 5.7 V8 και είναι ακριβές αντίγραφο του αγαπημένου συνεργάτη του David Hasselhoff. Στέλνει 190 ίππους στους πίσω τροχούς (η πετρελαϊκή κρίση ρήμαξε την απόδοση των μεγάλων, αμερικανικών μοτέρ) μέσω 4τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ. και τελική 201 χλμ./ώρα. Φυσικά οι επιδόσεις είναι το τελευταίο ζητούμενο στην προκειμένη. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η αναζωπύρωση των αναμνήσεων και η πιστότητα στον αυθεντικό KITT. Και σε αυτά, το εν λόγω παράδειγμα βαθμολογείται με άριστα.

Διαβάστε επίσης: Η νέα και συλλεκτική Aston Martin του James Bond

Τόσο εξωτερικά, όσο κυρίως εσωτερικά, όπου υπάρχουν τα πάντα: το χαρακτηριστικό τιμόνι, η οθόνη στην κεντρική κονσόλα μέσα από την οποία μίλαγε το αυτοκίνητο, όλα τα κουμπιά και οι διακόπτες. Μόνο το δερμάτινο μπουφάν και το ψηφιακό ρολόι χειρός λείπουν, για να αισθανθείτε πλήρως Michael Knight. Βάσει Silvestone Auctions, θα απαιτηθούν 15-20.000 λίρες – αλλιώς, 17.420-23.227 ευρώ. Εξαιρετική τιμή, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως ανάλογες ρέπλικες μπορεί να «φύγουν» πάνω και από τις 50.000.

Get it on Google Play Download on the App Store