Οι Αυστραλοί ετοιμάζουν ειδικό δίπλωμα για supercars

Πόσες και πόσες φορές έχουμε δει video ή ειδήσεις με δύσμοιρα supercars, που καταλήγουν σε μπαριέρες, χαντάκια, ποτάμια και λίμνες λόγω ανικανότητας των οδηγών τους; Άλλες πόσες δεν έχουμε ανασύρει την παραδοσιακή ρήση περί μεταξωτών εσωρούχων και επιδέξιων περιεχομένων; Μια πολιτεία στην Αυστραλία φαίνεται πως τα βαρέθηκε, παίρνοντας μέτρα και ετοιμάζοντας ειδικό δίπλωμα!

Το γραφείο του κυβερνήτη της Νότιας Αυστραλίας εξέδωσε ανακοίνωσε, όπου αναφέρει πως η προτεινόμενη νομοθεσία θα δημιουργήσει ένα «νέο σύστημα αδειοδότησης για τους αυτοκινητιστές που θέλουν να οδηγούν super sport αυτοκίνητα υψηλής ισχύος». Προκειμένου να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, οι ιδιοκτήτες «θα πρέπει να συμμορφώνονται με συγκεκριμένες απαιτήσεις εκπαίδευσης και άλλες προϋποθέσεις, παρόμοιες με τις άδειες μοτοσικλέτας και φορτηγών». Επιπλέον, η νομοθεσία σχεδιάζεται να ζητήσει την απαγόρευση των απενεργοποιούμενων συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης σε αυτοκίνητα μεγάλων ιπποδυνάμεων.

Επίσης στοχεύει στην ενίσχυση των νόμων, όπως σε περιπτώσεις όπου κάποιος κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας λόγω δυστυχήματος. Το δίπλωμα του κατηγορούμενου θα αφαιρείται επί τόπου, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι Αυστραλοί κινητοποιήθηκαν πρώτη φορά για την αλλαγή του νομικού πλαισίου, έπειτα από το θάνατο της Sophia Naismith το 2019. Τότε, η άτυχη Naismith είχε χτυπηθεί και σκοτωθεί ακαριαία, όταν μια Lamborghini Huracan έπεσε πάνω της έξω από εστιατόριο. Ο οδηγός του ιταλικού υπεραυτοκινήτου παραδέχτηκε πως οδηγούσε χωρίς να επιδεικνύει τη δέουσα προσοχή, αλλά παρόλα αυτά αθωώθηκε πρόσφατα από τις κατηγορίες για φόνο εξ αμελείας.

Get it on Google Play Download on the App Store