Ονειρεμένη Ferrari F40 αναζητά ιδιοκτήτη!

Η F40 θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη Ferrari όλων των εποχών. Με βάση τα δεδομένα της εποχής, θα μπορούσε να κερδίσει τον χαρακτηρισμό του πρώτου hypercar της Ιστορίας, καθώς το 1987 που παρουσιάστηκε ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με τελική άνω των 200 μιλίων/ώρα (320 χλμ./ώρα).

Προκειμένου να χτίσουν τον μύθο της, οι Ιταλοί κατασκεύασαν 8 πρωτότυπα δοκιμών τα οποία στην συνέχεια μετέτρεψαν σε αυτοκίνητα παραγωγής. Παρόλα αυτά, οι αριθμοί τους δεν προστίθενται στις 1.311 F40 που συναρμολόγησε το Μαρανέλο. Μία από αυτές τις ξεχωριστές F40 διατίθεται προς δημοπρασία, με την τελική τιμή της να υπολογίζεται σε πάρα πολλά λεφτά!

Δείτε ακόμα: Ferrari 488 GTB γίνεται F40 και μας στέλνει «στον ψυχίατρο»

Βαμμένη στο χαρακτηριστικό Ferrari Rosso χρώμα και με 8.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, περιμένει τον επόμενο ιδιοκτήτη να εξαπολύσει την μανία των 478 ίππων και των 577 Nm ροπής του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 των 2.9 λίτρων. Ένας από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες ήταν ο Marcu Piccini, ο οποίος διατέλεσε επικεφαλής της Scuderia Ferrari από το 1978 έως το 1988 και παρέλαβε την εν λόγω F40 από τα χέρια του ίδιου, του Enzo Ferrari!

Oι διαφορές σε σχέση με τα μοντέλα παραγωγής εντοπίζονται στο χαρακτηριστικό κάλυμμα του κινητήρα, που εδώ έχει 5 αντί 4 αεραγωγούς, και την λεπτότερη αεροτομή. Στο εσωτερικό δεν παρουσιάζονται μεταβολές, με το λιτό και γυμνό ταμπλό να είναι προσηλωμένο στα απολύτως απαραίτητα και τα ανθρακονημάτινα μπάκετ να δεσπόζουν.

Διαβάστε επίσης: «Στο σφυρί» εκθαμβωτική Mercedes 300SL Gullwing

Ο Tom Hartley, που διοργανώνει την δημοπρασία, δεν ανακοινώνει εκτιμώμενη τιμή, ωστόσο ειδικοί θεωρούν πως το κόστος θα φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store