Οργασμική κεντρομήχανη Alfa Romeo Giulia GTAm

Η Giulia GTAm είναι ό,τι πιο ονειρικό έχει να προσφέρει η Alfa Romeo. Για να ακριβολογούμε, αποτελεί το πιο κοντινό αυτοκίνητο σε επιδόσεις supercar -σε προδιαγραφές και φιλοσοφία υπάρχει η 4C– από εποχής 8C Competizione. Για μια περίοδο το project της διαδοχής για την 8C, αλλά και της αναβίωσης της GTV, ήταν ολοζώντανο. Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα της FCA έφεραν, δυστυχώς, την ματαίωση. Ο Carlifestyle όμως, είναι εδώ για να μας δείξει πώς θα ήταν ένα υπεραυτοκίνητο βασισμένο στην κορυφαία Giulia.

Δείτε ακόμα: Καινούργια Alfa Romeo Giulia GT Junior με 518 HP!

Βασικά, το rendering πατάει στην Ferrari 488 Pista. Πάνω στην εκπρόσωπο του «Cavallino Rampante», ο digital designer έχει προσαρμόσει το εμπρός μέρος (φανάρια, προφυλακτήρα και μάσκα), τις ζάντες και το spoiler της Giulia GTAm. Και το αποτέλεσμα είναι, πραγματικά, οργασμικό! Το τετράφυλλο της Autodelta δεν θα μπορούσε παρά να δεσπόζει στα φτερά, με το γυμνό ανθρακόνημα να κάνει παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στις εισαγωγές του προφυλακτήρα, το spillter, τις πλαϊνές ποδιές, τους πλαϊνούς αεραγωγούς και φυσικά την ευμεγέθη αεροτομή.

Διαβάστε επίσης: Η Alfa Romeo Giulia QV συναντά την 2000 GTV (+video)

Ο 2.9 V6 Bi-turbo της GTAm αποδίδει 540 ίππους και φαντάζει λίγος για την εμφάνιση του supercar που βλέπουμε. Αντίθετα, ο 3.9 V8 twinturbo της Ferrari παράγει 720 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 770 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ., επιταχύνοντας την Pista στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,85 δλ. (που έχουν μετρηθεί στο απίστευτο 2,26), στα 200 χλμ./ώρα από στάση σε 7,6 δλ. και προσφέροντας μια τελική της τάξης των 340 χλμ./ώρα. Σαφώς πιο ταιριαστός στο απίστευτο look της ψηφιακής κεντρομήχανης Alfa.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνουν οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Πραγματική, πάντως, θα αργήσουμε πολύ να δούμε. Την περασμένη χρονιά ο CEO της FCA, Mike Manley, δήλωσε πως τα πλάνα για νέες GTV/4C/8C μπαίνουν «στον πάγο» επ’ αόριστον, προκειμένου η μιλανέζικη φίρμα να επικεντρωθεί στην εξέλιξη κερδοφόρων μοντέλων σε κατηγορίες-κλειδιά (βλέπε μικρά και μεσαία SUV).

Get it on Google Play Download on the App Store