Το Fiat 128 του Μαραντόνα βρέθηκε σε κοτέτσι!

Οι ιστορίες με ιστορικά αυτοκίνητα που ανακαλύπτονται εγκαταλελειμμένα, είναι συνηθισμένες. Σπάνιες Mustang και Alfa Romeo GTV έχουν βρεθεί σε αποθήκες, Porsche 911 και Audi Quattro έχουν «ξεθαφτεί» από αχυρώνες, και ούτω καθεξής. Η είδηση ότι ένα ξεχασμένο Fiat 128 βρέθηκε σε κοτέτσι, είναι ενδιαφέρουσα από πλευράς τοποθεσίας του ευρήματος. Το ίδιο το αυτοκίνητο, όμως, είναι αυτό που την αναγάγει σε μοναδική.

Το ιταλικό σεντάν καθόταν για χρόνια σε ένα κοτέτσι που δεν χρησιμοποιείτο, σε πτηνοτροφείο της Αργεντινής. Συγκεκριμένα, σε ένα χωριό στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες. Το 128 ήταν εκεί από το 1982 και μέχρι τα μέσα του 2000, δεν ενδιαφερόταν κανείς. Τότε, ένας φίλος του σημερινού κατόχου έριξε τη «βόμβα»: «το πρώτο αυτοκίνητο του Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται παρατημένο σε ένα κοτέτσι»! Ο Martìn Varrone, φανατικός φίλος της Μπόκα Τζούνιορς και συλλέκτης, δεν πίστευε σε αυτά που άκουγε.

Διαβάστε επίσης: Fiat 128: Το αυτοκίνητο σήμερα, 50 χρόνια πριν

Ο Varrone πήρε ένα παλιό έγγραφο από τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου και πήγε να ελέγξει αριθμούς πλαισίου/κινητήρα. Τα στοιχεία που του εμφάνισε η τοπική υπηρεσία Μεταφορών, τον άφησαν άλαλο. Πράγματι, το Fiat που είχε αγοράσει άνηκε στον Μαραντόνα. Ο ίδιος τα εξηγεί καλύτερα: «Όταν πρωτοείδα το αμάξι, δεν πίστευα πως υπήρχε περίπτωση να ίσχυε αυτά που μου έλεγαν. Το 128 ήταν καλυμμένο με κουτσουλιές και οι κότες έκαναν βόλτα στο εσωτερικό του. Δεν σκεφτόμουν ότι το πρώτο αυτοκίνητο του Ντιεγκίτο θα μπορούσε να έχει καταλήξει έτσι».

Δείτε ακόμα: Όταν το Citroen DS έσωσε τον Σαρλ ντε Γκωλ (+video)

Το μπεζ 128 αγοράστηκε καινούργιο από τον Αργεντίνο σούπερ σταρ, το 1982 – λίγο πριν πάρει μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα από τη Μπόκα. Ο Μαραντόνα κράτησε το Fiat για να μετακινείται όταν επέστρεφε στην Αργεντινή, όμως τελικά το πούλησε το 1984 (χρονιά που μετακινήθηκε από τους «μπλαουγκράνα» στη Νάπολι). Έπειτα, και για 19 χρόνια, πήρε θέση στο πτηνοτροφείο. Από εκεί, ο Varrane το πήρε και σήμερα, 17 χρόνια μετά, το έχει αναπαλαιώσει πλήρως και δεν προτίθεται να το πουλήσει. Μετά το rebuild, δε, έχει διανύσει μόλις 200 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ρονάλντο ξεκουράζεται στο αγαπημένο του όχημα

Get it on Google Play Download on the App Store