Πάρτι εκατομμυρίων με Bugatti Chiron Super Sport 300+

Πριν από δυο χρόνια, μια μαύρη-πορτοκαλί Bugatti Chiron συγκλόνισε το έδαφος της αυτοκίνησης όταν έγινε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που ξεπέρασε τα 490 χλμ./ώρα. Ήταν τότε που άνοιγε για τα καλά η κουβέντα των 500 χλμ./ώρα, για τετράτροχα που μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά στους δημόσιους δρόμους.

Έκτοτε πολλοί έχουν ισχυριστεί πως πιάνουν ή ξεπερνούν αυτό το ορόσημο, αλλά επί του πρακτέου κανείς δεν έχει νικήσει την Chiron Super Sport 300+. Δυο χρόνια μετά το ρεκόρ, λοιπόν, οι πρώτες 8 είναι έτοιμες να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Για να το γιορτάσουν, μαζεύτηκαν όλες μαζί έξω από το εργοστάσιο, στο Μόλσχαιμ της Γαλλίας, για μια πόζα 28 εκατομμυρίων ευρώ! Τουλάχιστον 28 εκατ. ευρώ, να είμαστε ακριβείς, καθώς η αρχική τιμή της Super Sport 300+ είναι 3,5 εκατ. ευρώ! Συνήθως όσοι ξοδεύουν τόσα λεφτά για αυτοκίνητα, προσθέτουν το κατιτίς τους σε έξτρα.

Και οι 8 είναι βαμμένες στο Jet Black χρώμα, με μπόλικες δόσεις γυμνού ανθρακονήματος, συνοδευόμενες από τις πορτοκαλί λωρίδες Jet Orange – ακριβώς όπως το πρωτότυπο, που διέλυσε κάθε προηγούμενο στα κοντέρ το 2019. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, που επιτρέπουν στην κορυφαία Chiron να φτάσει (και πρωτίστως, με ασφάλεια) στα 490,47 χλμ./ώρα.

Η Chiron Super Sport 300+, όπως λέγεται, αποδίδει 1.600 ίππους από τον 8λιτρο τετρατούρμπινο W16 κινητήρα και χρησιμοποιεί ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG με μακρύτερες σχέσεις, σε σχέση με την απλή Super Sport. Στο εμπρός μέρος συναντάμε νέο splitter και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα με επιπλέον πτερύγια, ενώ τα φτερά φέρουν στρογγυλές εσοχές και μια σχισμή πίσω από τους τροχούς, προς ομαλοποίηση της ροής του αέρα. Η εμφανέστερη διαφορά εντοπίζεται στο πίσω μέρος, το οποίο έχει επιμηκυνθεί κατά 250 χλστ. και επίσης συμβάλλει στην ομαλότερη διέλευση των ριπών του ανέμου, ενώ ο μεγαλύτερος διαχύτης -που επέβαλε την κάθετη τοποθέτηση των εξατμίσεων- φροντίζει για την παροχή κάθετης δύναμης.

Άλλες 22 θα κατασκευαστούν, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό παραγωγής του ταχύτερου τετράτροχου στην Ιστορία, στα 30 κομμάτια.

Get it on Google Play Download on the App Store