Πατάει καλύτερα το αγροτικό με φορτωμένη καρότσα; (+video)

Η οδήγηση ενός αγροτικού είναι ιδιαίτερη. Πέρα από το μεγάλο μέγεθος που έχουν τα διπλοκάμπινα, όλα τα pick ups έχουν το γνώρισμα του πολύ μικρού βάρους στον πίσω άξονα όταν δεν είναι φορτωμένα. Κάτι που συνεπάγεται μεγάλες διαφορές στη συμπεριφορά, αναλόγως φορτίου στην καρότσα. Πόσο μεγαλύτερες θα μας δείξει το video του Tyre Reviews, μέσω του VW Amarok 3.0 V6 TDI.

Δείτε ακόμα: Ανθρακονημάτινη καρότσα φέρνει επανάσταση στα αγροτικά (+video)

Εδώ έχουμε τη βασική έκδοση, με τους 163 ίππους στις 2.750-4.500 σ.α.λ. και τα 450 Nm στις 1.250-2.500 σ.α.λ. σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται στο χιόνι, με ελαστικά μεικτής χρήσης. Δεν υπάρχουν ειδικά χιονολάστιχα, προκειμένου να προσομοιώνονται καλύτερα οι συνθήκες. Η δοκιμή του Tyre Reviews αντιπροσωπεύει ένα τυπικό σκηνικό που μπορεί να αντιμετωπίσει αγρότης ή γενικότερα επαγγελματίας στην επαρχία, κατά τη διάρκεια του χειμώνα: κίνηση με το αυτοκίνητο με ή χωρίς φορτίο και διέλευση από χιονισμένο δρόμο.

Το Amarok δοκιμάστηκε σε ανηφορικό ξεκίνημα, τόσο σε πατημένο όσο και αφράτο χιόνι, και σε γύρο πίστας με την κίνηση αποκλειστικά πίσω. Η σύγκριση με την καρότσα άδεια και φορτωμένη με 205 κιλά, που φέρνει την κατανομή βάρους κοντά στο 50-50, είναι αποκαλυπτική. Στην εκκίνηση σε ανωφέρεια, ειδικά στο πατημένο και πιο γλιστερό χιόνι, δεν κουνήθηκε εκατοστό. Με την καρότσα φορτωμένη, αντίθετα, ξεκίνησε και ανέβηκε με άνεση, δίχως να δείξει στιγμή πως χρειάζεται τη συνδρομή τετρακίνησης.

Διαβάστε επίσης: Πόσο επηρεάζει το πέλμα τα χειμερινά ελαστικά;

Στον γύρο πίστας, με την καρότσα άδεια η ουρά πήγαινε πέρα-δώθε και αποκτούσε τάσεις αυτονομίας στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού. Σημειωτέον, με 450 Nm ροπής. Φαντάζεστε τι θα γίνεται με τα 550 ή 580 Nm των ισχυρότερων εκδόσεων του 3λιτρου V6 ντίζελ. Με τον χώρο φόρτωσης κατειλημμένο η υπερστροφή μειώθηκε δραστικά, οι αντιδράσεις έγιναν πιο προοδευτικές και ο χρόνος κατέβηκε κατά 3,5 ολόκληρα δευτερόλεπτα (1.42.1 αντί 1.45.6)!

Get it on Google Play Download on the App Store