Περίμενε 3 χρόνια το αυτοκίνητο και χάλασε με το που το πήρε!

Λαχείο θα πρέπει να πάρει ένας Αμερικανός μετά από αυτό που της έτυχε, καθώς δεν έφτανε που περίμενε 3 χρόνια για να παραλάβει το καινούργιο του αυτοκίνητο, αλλά ήταν και τόσο «γουρλής» ώστε με το που το πήρε, «έμεινε»!

Ο Chase Merill έδωσε την παραγγελία για ένα Rivian R1S, πίσω στο 2020. Όπως γνωρίζουμε, οι ελλείψεις στα εξαρτήματα και τα μικροτσίπ έχουν προκαλέσει τεράστιες λίστες αναμονής, οι οποίες ανάλογα την εταιρία και το μοντέλο μετριούνται σε χρόνια. Για την SUV εκδοχή του ηλεκτρικού pick up R1T, ο χρόνος έφτασε στο σημείο των 3 ετών. Ο Merill θα μπορούσε δηλαδή να μην είχε παιδί όταν παρήγγειλε το Rivian, και όταν το παρέλαβε να είχε κάνει και να πήγαινε προνήπιο. Με τα πολλά, πάντως, κατάφερε να βρεθεί στο αριστερό κάθισμα του πολυαναμενόμενου νέου του αυτοκινήτου. Πόσο πρόλαβε να το χαρεί; Ούτε 2 μέρες!

Ο Αμερικανός θέλησε να κάνει το αυτονόητο: να πάει ένα ταξίδι με το καμάρι που περίμενε για τρία χρόνια. Σαν SUV που είναι το R1S, με προηγμένα ηλεκτρονικά μάλιστα και ισχύ 764 ίππων από 4 ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά τροχό), ο Merill είπε να επισκεφθεί την εξοχή. Στη διαδρομή συνάντησε χιόνια, που σταδιακά πύκνωναν. Όπως φανταζόμαστε την εξέλιξη της κατάστασης, συνέχισε μέχρι που τελικά κόλλησε. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν προέκυψαν εδώ. Στην προσπάθεια του να ξεκολλήσει από το χιόνι, το R1S μπήκε σε ένα είδος safe mode που το άφησε μεταξύ «Drive» και «Park». Πλήρως ακινητοποιημένο, με άλλα λόγια, και με το κιβώτιο να μην «ακούει» καμιά εντολή.

 

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού απαίτησε γερανό, ο οποίος αφενός χρειάστηκε να περάσει από τα χιόνια και αφετέρου να ταξιδέψει σχεδόν 500 χιλιόμετρα, μέχρι να φτάσει στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Κάτι που απογείωσε το κόστος μεταφοράς, στα 2.100 δολάρια (1.951 ευρώ)! Αργότερα αποδείχτηκε πως όλο αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, με ένα απλό reset. Κίνηση που παρέλειψε να αναφέρει το τμήμα εξυπηρέτησης της Rivian όταν επικοινώνησε μαζί τους ο Merill, οδηγώντας τον τελικά στην κλήση του γερανού. Τελικά, και αφού το θέμα πήρε έκταση, η εταιρία δέχτηκε να αναλάβει την πληρωμή των εξόδων μεταφοράς, μαζί φυσικά με τυχόν επισκευές που θα χρειαστεί το R1S. Σημειωτέον, η τιμή του συγκεκριμένου ανέρχεται σε 85.626 δολάρια (79.574 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store