Ποια πταίσματα έβγαλαν οι Γερμανοί στα Honda;

Τα αυτοκίνητα της Honda είναι γνωστά εδώ και χρόνια για τις καινοτομίες, τους VTEC κινητήρες, την σπορ φιλοσοφία τους, αλλά και για την αξιοπιστία τους. Έρευνες ικανοποίησης κατόχων που γίνονται στις Η.Π.Α και στην Ευρώπη τοποθετούν τη Honda και τα μοντέλα της ψηλά στις κατατάξεις με πολύ ευχαριστημένους ιδιοκτήτες. Άλλωστε, τα Honda έχουν παράδοση στο ότι «δεν σπάνε, δε χαλάνε».

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα αδύνατα σημεία των Toyota;

Τι έχουν όμως να πουν και οι Γερμανοί, μέσω των ελέγχων που κάνει η TÜV και της έρευνας που δημοσιεύει η γερμανική Autobild; Όλα τα μοντέλα που έχουν ελέγξει είναι εκπληκτικά από τεχνικής σκοπιάς, αφού δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο σοβαρό ελάττωμα, παρά μόνο κάποια μικρο-πταίσματα. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τι αναφέρεται για το κάθε μοντέλο.

Honda Jazz

Μικρό, πρακτικό και πολύ ανθεκτικό. Η πρώτη και η δεύτερη γενιά τα έχουν πάει πολύ καλά στους ελέγχους, όπου τοποθετούνται πάνω από το μέσο όρο. Αδυναμίες εντοπίζονται στα δισκόφρενα, τα οποία εμφανίζουν αυξημένα σημάδια φθοράς και σκουριάς. Το χειρόφρενο είναι και αυτό ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή. Η τρίτη γενιά του Jazz τα έχει πάει πολύ καλά στους ελέγχους της TÜV.

Δείτε ακόμα: Πιο σκληρό το νέο Honda Ridgeline (+video)

Honda Civic

Το δημοφιλές μικρομεσαίο μοντέλο της Honda, το Civic έχει βγει πολύ ανθεκτικό, ενώ στην προηγούμενη γενιά του έχει εμφανίζει ελαττώματα στο σύστημα φωτισμού. Το πιο παλιό, όγδοης γενιάς (2006-2011), έχει παρουσιάσει ελαττώματα στα ελατήρια και στα αμορτισέρ.

Honda CR-V

Το SUV μοντέλο της Honda, είναι αυτό που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο, αφού έχει εμφανίσει το χαμηλότερο ποσοστό βλαβών στους ελέγχους της TÜV. Το μοναδικό ελάττωμα που έχει εντοπιστεί είναι η φθορά στο χειρόφρενο, που βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε τα νέα Honda Jazz και Honda e

Honda Accord

To Accord δεν κατάφερε να πουλήσει στην Ευρώπη, όμως δεν παύει να είναι και αυτό ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο. Κανένα πρόβλημα δεν έχει καταγραφεί στα φρένα, αναρτήσεις και σύστημα εξάτμισης. Ακόμα και στα παλαιότερα Accord δεν υπάρχουν διαρροές λαδιού από τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Μικροπροβλήματα έχουν εντοπιστεί μόνο στο σύστημα φωτισμού.

Get it on Google Play Download on the App Store