Ποιο νέο αυτοκίνητο δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα;

Πλέον, τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν από το βασικό τους εξοπλισμό όλα τα απαραίτητα και σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι ESP, τουλάχιστον 4 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition, ηλεκτρικές κλειδαριές και ηχοσύστημα. Τα λίγο πιο ακριβά μοντέλα περιλαμβάνουν ακόμα infotainment με οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Τι καινοτομία είχε το Audi 80 του 1986;

Και όμως, εν έτει 2020, όσο και αν αυτό ακούγεται απίστευτο, υπάρχει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, το οποίο στη βασική του έκδοση πωλείται χωρίς ηλεκτρικά παράθυρα (πίσω δεν διαθέτει ούτε στα εξτρά), αλλά ούτε κεντρικό κλείδωμα! Στοιχεία στον εξοπλισμό, που δεν είχαν αρχικές εκδόσεις αυτοκινήτων προ πολλών ετών ή και δεκαετιών. Τα μόνα στάνταρ στοιχεία που περιλαμβάνει (εκτός του υποχρεωτικού ESP) είναι 6 αερόσακοι, air condition, ραδιόφωνο με 2 ηχεία και ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι.

Δείτε ακόμα: Η ιστορική πρωτιά της Alfa Romeo 33

Το «σπαρτιάτικο» αυτό μοντέλο, είναι το Toyota Aygo X-Cool, με τιμή εκκίνησης τα 10.590 ευρώ, με το 3θυρο αμάξωμα. Τις βασικές αυτές ελλείψεις τις περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό η αμέσως επόμενη έκδοση X-City, στην τιμή των 10.950 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι την κίνηση του Toyota Aygo αναλαμβάνει το 1.000άρι μηχανικό σύνολο των 72 ίππων και των 93 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ., τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 4,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 93 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμα: Ποιο ήταν το πρώτο Toyota με κίνηση μπροστά;

Get it on Google Play Download on the App Store