Πωλείται η Lancia Delta Integrale του Carlos Sainz!

 

Lancia Delta Integrale υπάρχουν πολλές στην αγορά μεταχειρισμένων. Άλλες σπάνιες, άλλες ελληνικές, όλες πανάκριβες. Σαν τη σημερινή, ωστόσο, πραγματικά σπανιότατα μπορεί να βρει κανείς αντίστοιχο!

Κι αυτό, γιατί μιλάμε για ζωντανό κομμάτι του μύθου της Deltona. Η Ιταλίδα που βλέπουμε ντυμένη στα χρώματα της Repsol, είναι η τελευταία εργοστασιακή Integrale που κατέκτησε νίκη σε αγώνα ράλλυ, κλείνοντας ένα κεφάλαιο 20+ ετών για την ιταλική εταιρία και σφραγίζοντας το τέλος μιας πρωτοφανούς αυτοκρατορίας στους αγώνες. Με τον Carlos Sainz πίσω από το τιμόνι, πήρε την πρώτη θέση του βάθρου στο Formula Rallye Oviedo, το 1993, που προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Δείτε ακόμα: Η Lancia Delta Integrale του Σταύρου Νιάρχου!

Το ιστορικό της εν λόγω Delta προκαλεί ρίγη, καθώς έκανε πρεμιέρα το 1992 και την οδήγησαν στο πέρασμα των ετών οι: Juha Kankkunen, Didier Auriol, Andrea Aghini, Ari Vatanen, Stig Blomqvist, Markku Alen, Carlos Sainz, Bruno Thiry, Kenjiro Shinozuka και Francois Delecour! Τώρα, αναζητά τον επόμενο που θα τοποθετήσει το αυτοκόλλητο με το όνομά του στα πίσω παράθυρα. Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε δημοπρασία, ωστόσο η τιμή αναγράφεται μόνο εφόσον κάποιος συμπληρώσει φόρμα για να συμμετάσχει. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κυμανθεί σε υψηλά 6ψήφια νούμερα.

Διαβάστε επίσης: Ανάσταση! Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει

Κάτω από το καπό, ο 2λιτρος υπετροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος αποδίδει 300 άλογα, τα οποία καταλήγουν στους τέσσερις τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει έγκυρο πιστοποιητικό της FIA, που σημαίνει πως μπορεί άνετα να συμμετάσχει σε αγώνες -ιστορικών, προφανώς- ακόμα και σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα. Ονειρευτείτε ελεύθερα πλασαρίσματα και γευτείτε νοερά σαμπάνια.

Get it on Google Play Download on the App Store