Πωλούνται Toyota FJ Cruiser με 0 χιλιόμετρα

Από τα πιο ιδιαίτερα σχεδιαστικά εκτός δρόμου αυτοκίνητα που έχει ποτέ παρουσιάσει η Toyota, δεν είναι άλλο από το FJ Cruiser με τη ρετρό αισθητική και τη μυώδη εμφάνιση, εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό του.

Διαβάστε επίσης: Toyota Corolla με τιμή που… τουρμπίζει

Το χαρακτηριστικό εμπρός άκρο του με τα στρογγυλά φώτα, τη μικρή μάσκα και τα μεγάλα παραλληλόγραμμα φλας είναι εμπνευσμένα από το παλιό FJ40. Το ογκώδες FJ Cruiser βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας και διαθέτει ανεξάρτητες αναρτήσεις μπροστά και άκαμπτο άξονα πίσω. Από πλευράς διαστάσεων έχει μήκος 4.671 χλστ., πλάτος 1.905 χλστ., ύψος 1808 χλστ., μεταξόνιο 2.690 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 221 χλστ. Ένα ακόμα βασικό ξεχωριστό του γνώρισμα είναι ότι οι μικρές πίσω πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά από τις μπροστινές, χωρίς να υπάρχει στη μέση κεντρική κολόνα.

Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν κυκλοφορήσει ελάχιστα, αφού ποτέ δεν πωλούνταν στις αντιπροσωπείες και όσα υπάρχουν είναι μέσω εισαγωγών. Στις Η.Π.Α. σταμάτησε να διατίθεται το 2014, στην Αυστραλία το 2016 και στην Ιαπωνία το 2018. Ωστόσο, συνεχίζει να πωλείται στη Χιλή, Νότια Αφρική, Μέση Ανατολή και στις Φιλιππίνες.

Διαβάστε επίσης: Ξεπούλησε σε 6 μέρες το Toyota GR Yaris!

Για όσους πιθανώς αναζητούν ένα ολοκαίνουργιο FJ Cruiser, θα το βρουν στο ντίλερ Toyota Nestle, που εδρεύει στην πόλη Dornstetten της Γερμανίας. Μάλιστα ενισχύει και το εκτός δρόμου παρουσιαστικό αλλά και τις ικανότητές τους, τοποθετώντας τους διαφορικά που κλειδώνουν, σχάρα οροφής, χωμάτινα ελαστικά, ενισχυμένα φρένα, προστατευτικές ποδιές, έξτρα προβολείς, αναπνευστήρα κ.λπ.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένα 4.0 λτ. V6 μηχανικό σύνολο, ισχύος 272 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και με ροπή 380 Nm στις 4.400 σ.α.λ., συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση είναι αναμενόμενα υψηλή (12,6 λτ./100 χλμ.), όπως και οι εκπομπές CO2 (260 γρ./χλμ.).

Στον εξοπλισμό του FJ Cruiser περιλαμβάνονται ESP, 6 αερόσακοι, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ηχοσύστημα, air condition, ζάντες αλουμινίου κ.λπ. Οι τιμές όλων των διαθέσιμων μοντέλων που πωλούνται στη Γερμανία ανέρχονται στις 52.900 ευρώ (με 16% Φ.Π.Α.). Όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε να τα δείτε πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Hybrid

Get it on Google Play Download on the App Store