Πώς σας φαίνεται η βασική έκδοση του νέου VW Golf;

Εδώ και πολλά χρόνια, τα εξοπλιστικά επίπεδα των νέων αυτοκινήτων γίνονται ολοένα πιο πλούσια. Μανιβέλες στα πίσω παράθυρα, σιδερένιες ζάντες και άβαφοι προφυλακτήρες ανήκουν στο παρελθόν, με τις ανέσεις και τις ζάντες αλουμινίου να ακολουθούν αυξητική τάση σε παροχές και διαστάσεις αντίστοιχα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως έχουν εξαλειφθεί οι βασικές εκδόσεις, όπως αποδεικνύει το νέο VW Golf.

Στη χώρα μας, οι τιμές ξεκινούν από τις 20.500 ευρώ στην αρχική αλλά πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Life, σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 TSI 110 PS. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δερμάτινο τιμόνι, καθίσματα Comfort (τα εμπρός ρυθμιζόμενα σε ύψος), 4 θύρες USB, κεντρικό υποβραχιόνιο, αισθητήρες παρκαρίσματος, adaptive cruise control και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Στη Γερμανία, αντίθετα, το βασικό Golf είναι ακριβώς αυτό: βασικό!

Δείτε ακόμα: Σας έχουν λείψει οι απολύτως βασικές εκδόσεις;

Η πιο λιτή έκδοση του μικρομεσαίου της VW, διαθέτει τον 1.0 TSI σε απόδοση 90 ίππων και με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο αποκλειστικά (διαβάστε τις επιδόσεις του), δίχως να περιλαμβάνει τίποτα από τα παραπάνω στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ διατίθεται χωρίς χρέωση μόνο στο Urano Gray των φωτογραφιών. Οποιοδήποτε άλλο χρώμα, μεταλλικό ή μη -ακόμα και το λευκό- κοστίζει έξτρα! Το ίδιο συμβαίνει με τις ζάντες αλουμινίου (977 ευρώ), το πακέτο Comfort (ρυθμιζόμενα καθίσματα καθ’ ύψος, 4 θύρες USB και υποβραχιόνιο, έναντι 296 ευρώ), το cruise control (288 ευρώ) και τους αισθητήρες παρκαρίσματος (559 ευρώ). Για να «σπάσει» η μουντάδα του γκρι, απαιτείται η εκταμίευση 298 ευρώ προκειμένου να επιλεγεί στην παλέτα το λευκό.

Διαβάστε επίσης: Το νέο VW Golf αγριεύει για τα καλά

Στο τιμολογιακό κομμάτι, θα δούμε πως μόνο συμφέρουσα δεν είναι αυτή η έκδοση. Στη Γερμανία, το νέο Golf ξεκινά από τις 19.995 ευρώ. Ήδη δηλαδή, υστερεί σε σχέση με το δικό μας και πολύ καλύτερα εξοπλισμένο Life, που κοστίζει μόλις 505 ευρώ παραπάνω. Η ίδια έκδοση εκεί, τιμολογείται στις 24.945 ευρώ. Αν βάλουμε όλα τα παραπάνω στοιχεία, κάνουμε μια σούμα 2.122 ευρώ και φτάνουμε συνολικά στις 22.115 ευρώ – περίπου 2.000 ευρώ πάνω από το δικό μας Life και σχεδόν 3.000 λιγότερο σε σχέση με το γερμανικό.

 

Get it on Google Play Download on the App Store