Πόσα άλογα βγάζει το Fiat Seicento Sporting; (+video)

Ένα από τα μοντέλα που σημάδεψαν τις εποχές δόξας για τη Fiat, είναι αναμφίβολα το Seicento. Το λιλιπούτειο αυτοκίνητο πόλης, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Smart, έμεινε στην παραγωγή για 13 χρόνια (1998-2010) και πούλησε περισσότερο από 1,3 εκατομμύριο κομμάτια, με συμμετοχές ακόμα και στο WRC (καρέ από το Μόντε Κάρλο, για του λόγου το αληθές).

Για το τελευταίο, υπεύθυνο ήταν το Sporting. Η «ζόρικη» εκδοχή του Sei, με τους σπορ προφυλακτήρες, τις πλαϊνές ποδιές, τις 13άρες ζάντες αλουμινίου, την σφιχτότερη και χαμηλωμένη κατά 20 χλστ. ανάρτηση, την προσθήκη αντιστρεπτικών δοκών αλλά και την πιο κοντή κλιμάκωση στο 5άρι κιβώτιο (χαρακτηριστικές οι 4.000 σ.α.λ. στα 120 χλμ./ώρα). Βλέπουμε δηλαδή, πως είχαμε να κάνουμε με μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση του αυτοκινήτου, όχι μόνο αισθητική. Προαιρετικά υπήρχε το πακέτο Abarth, με 14άρες ζάντες και πιο έντονες προσθήκες στο πλάι, πάντα με σήμα τον σκορπιό.

Δείτε ακόμα: 300 χλμ./ώρα με Fiat Coupe 20V Turbo Plus (+video)

Κινητήριος δύναμη του ιταλικού μικρού, ο 1.100άρης FIRE των 54 ίππων και 88 Nm. Ονομαστικά μπορεί να μην γέμιζε το μάτι, όμως ο συνδυασμός με το «κλειστό» 5άρι και το χαμηλό βάρος (ίσα που ξεπερνούσε τα 700 κιλά) μετέτρεπε το Sporting σε «καψούλι»! Πέραν των 150 χλμ./ώρα τελικής, τα 13,5 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση αποτελούσαν μια χαρά γκάζι για νέους οδηγούς, ή όσους ήθελαν ένα τετράτροχο «τσέπης» (3.337 χλστ. το μήκος) με νεύρο. Πόσο από αυτό διατηρείται σήμερα, 10 χρόνια μετά το τέλος παραγωγής;

Διαβάστε επίσης: Το απίστευτο γκάζι του Fiat Uno Turbo i.e. (+video)

Βάσει δυναμομέτρησης, όλο! Το Seicento Sporting απέδωσε 55 ίππους και 88 Nm στο στρόφαλο, επαληθεύοντας στο ακέραιο τα εργοστασιακά νούμερα.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα κρατάει η Alfa Romeo 33 1.7; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store